Jégkorong

2023.01.06. 21:02

DEAC: a helyzeteket be kell ütni

Folytatódott a széria, ezúttal is a vendégcsapat nyert a debreceniek és az FTC összecsapásán.

Forrás: Molnár Péter

Bosszantó vereséget szenvedett a Debreceni Egyetem gárdája, Sági Martinékat 5–2-re győzte le a Ferencváros az Erste Liga pénteki játéknapján.

A hajdúságiaknál bemutatkozott az óév utolsó napján szerződtetett Christiano Versich, a 25 esztendős amerikai támadó a francia ligából tette át a székhelyét a cívisvárosba.

Az első igazán komoly lehetőség a DEAC előtt adódott, ám Mihalik András lövését szépen hárította Nagy Kristóf. Gyorsan jött a fővárosi a válasz, de Hetényi Zoltán is a helyén volt. A védés után egy kisebb csetepaté alakult ki a debreceni kapu előtt, melynek eredményeként Vedran Bogesic ült le két percre a büntetőpadra, de a fekete-fehérek kivédekezték az emberhátrányt. Az ötödik percben megszerezhette volna a vezetést az egyetemi gárda, Oleg Szoszunov és Mark Szmirnov játszott szépen össze, utóbbi ütötte kapura a pakkot, de Nagy ismét a helyén volt. Molnár Dávidék beszorították a Ferencvárost, de csak nem akart a korong kapuba kerülni. Szoszunoval szemben használta szabálytalanul a botját Kozma, így a vendégek bajai tovább fokozódtak – volna, ha a hazaik nem szerencsétlenkednek többször is, melynek eredménye az lett, hogy egy elcsent koronggal kilépett Betteridge, és mattolta a tehetetlen Hetényit a 11. minutumban. Hiába volt emberelőnyben a DEAC, sikerült hátrányba kerülni az eredmény szempontjából... 0–1.
Aztán Hrabal (nem az író) akadályozta az egyik debrecenit, így öt másodpercre kettős előnyben volt a Debrecen. Nagyot rögtön megkínálták egy lövéssel, aki a szituáció után ápolásra szorult, de folytatni tudta a játékot.

Nyomtak Rastislav Spirkoék, de továbbra sem volt szerencséje a hazaiaknak. Elég sok megszakítás tördelte a játékot, volt, hogy egyszerre mindkét gárda 4 mezőnyjátékossal kergette a pakkot a jégen. A hajrában aztán újra hibázott a hazai védelem, és ismét büntetett az FTC, Nagy Gergő volt eredményes szűk két perccel az első harmad vége előtt. 0–2.
A középső harmadra nagyobb elánnal jött ki a Debrecen, Szoszunov előtt óriási lehetőség is adódott, de nem tudta besodorni a kapuba a korongot. Aztán Dominik Novotny tesztelte Nagy reflexeit, majd Szmirnov üthetett volna gólt, de mintha el lettek volna átkozva a hazaiak. Mihalik András játszotta meg Dimitrij Zalamajt, majd ismét Novotny próbálkozott, de továbbra is érintetlen volt a vendégketrec. Szoszunov gáncsolta el ellenfelét, és ülhetett ki a büntetőpadra, a budapestiek pedig gyorsan éltek a lehetőséggel, Sointu növelte három gólosra az előnyt.

Mentek becsülettel előre a hazaiak, de úgy tűnt ez egy olyan meccs, amikor Fortuna is a vendégekkel volt. Versich első markáns megmozdulása rögtön két perces büntetést eredményezett – apró szépséghiba, hogy a debreceniek újonca ülhetett le a kispadra. Aztán javított a csatár, az ő szép megmozdulását követően bombázott a vendégkapuba Mark Szmirnov a 38. percben. 1–3.

Sajnos nem volt vége a gólgyártásnak a periódusban, 8 másodperccel a szünet előtt Sointu duplázott, visszaállítva a három gólos differenciát. 1–4.

A záró etapra az a kérdés maradt, az egyetemisták vajon képesek lesznek-e még még visszajönni a meccsbe? A válasz Kestila nagy kapásgóljának képében gyorsan megérkezett, biztos, hogy a péntek nem a DEAC napja volt. 1–5.

Ment előre a Debrecen, Nagy Kristóf nem unatkozott a vendégkapuban, vagy ő védett bravúrral vagy pedig a hazaiak tették naggyá a középre érkező lövéseikkel. Az 50. perc után paprikásabbá vált a mérkőzés, a játékosok elővették a fizikálisabb hokit, Mesikammen kissé túlzásba is vitte, így újfent emberelőnybe kerültek a cívisvárosiak, amit Mark Szmirnov szép góllal használt ki az 55. minutumban, ezzel megszerezve maga és csapata második találatát. 2–5.
Mint kiderült, ezzel a végeredményt is beállította, megérdemelten nyertek a fővárosiak. 

MSZ

Erste Liga alapszakasz - EL 128

DEAC–FTC-Telekom 2–5 (0–2, 1–2, (1–1)

Debreceni Jégcsarnok, 500 néző. Vezették: Haszonits Miklós, Nagy Attila

Gólszerzők: Szmirnov (38., 55.), illetve Betteridge (11.), Nagy G. (19.), Sointu (30, 40.) Kestila (43.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában