Tenisz

2023.01.20. 08:58

Bondárék búcsúztak párosban az Australian Open

Bondár Anna oldalán Greet Minnennel búcsúzott a női páros második fordulójában az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Bondár Anna

Forrás: AFP

A magyar-belga duó – amely a nyitókörben  a 14. kiemelt lengyel Alicja Rosolskát és új-zélandi Erin Routliffe-et búcsúztatta – pénteken a svájci Viktorija Golubiccsal és a román Monica Niculescuval szállt szembe, és egy óra alatt kikapott.

Bondárék tavaly júniusban a negyeddöntőig meneteltek a Roland Garroson – emlékeztet közleményében az MTI.

A felnőtteknél egyesben véget ért a magyarok számára az Australian Open, párosban pedig már csak Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic kétszeres melbourne-i bajnok duója van versenyben. A junioroknál Udvardy Luca szerepel majd.

„Összességében pozitívan értékelem ezt a melbourne-i hetet, mivel megszereztem az első egyéni főtáblás győzelmemet Grand Slamen, igaz, párosban sajnos nem a mi napunk volt ez a mai” – nyilatkozta a Hajdúszoboszló SE sportolója a Hungarian GP Facebook-oldalon. „Az ellenfél darabolta a ritmusunkat, ami nem feküdt nekünk, ez most így sikerült” – tette hozzá.

A folytatásról szólva a 25 éves magyar elmondta, hogy február végén Lyonban, majd Linzben versenyez.

„Elég erősek ezek a tornák is, úgyhogy egyelőre a selejtezőben leszek mindenhol. Márciusban Indian Wells és Miami biztos, előtte még talán Mexikóban is elindulok. Tavaly voltam rengeteg helyen először, és már akkor is élveztem a WTA Tourt, ez most is így van, és remélem, még évekig így marad. A versenyek közül főleg Indian Wellst és a Roland Garrost várom” – fogalmazott Bondár Anna.

Eredmény

női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Viktorija Golubic, Monica Niculescu (svájci, román)-Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) 6:4, 6:1

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában