Úszás

2022.12.06. 17:12

Értékes csapatbronz a debreceni szenior úszóktól

Maier-Orosz Judit egészen kiemelkedően teljesített, nyolc országos csúcsot úszott.

Forrás: Terdik Ákos-archív

Szép eredményeket értek el a Debreceni Szenior Úszó Klub versenyzői az évadzáró Mikulás kupán – számolt be az egyesület képviseletében Rentka Anikó. A törökbálinti megmérettetésen 40 klub 221 versenyzője 745 rajtot teljesített, a pontversenyben a debreceni egyesület a harmadik helyen végzett. 

A hajdúságiak eredményei közül kiemelkedik Maier-Orosz Judit teljesítménye, aki nyolc országos csúcsot úszott, hat versenyszámban. Az 50 méteres mellúszás rekordját a 100 méter részidejeként úszta, és a második napon megdöntötte.

A 200 méteres vegyesúszásban az 50 méteres pillangó részidejeként szintén országos csúcsot ért el.

A csapat tagjai számos dobogós és pontszerző hellyel járultak hozzá a csapatversenyben elért előkelő helyezéshez. Pethő Zoltán két versenyszámban állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Cseri Piroska, Nagy Erzsébet Éva, és Széll Katalin két-két, Dr. Batta Gyula, Forintos Attila, Mehrwerth Péter, Sárkány Ákos és Terdik Ákos egy-egy ezüstéremmel gyarapította a csapat éremgyűjteményét. A dobogó harmadik fokára Terdik Ákos három, Batta Gyula és Forintos Attila két-két, Mehrwerth Péter és Pethő Zoltán egy-egy alkalommal állhatott fel. Számos versenyszámban pontszerző helyen végzett dr. Ambrus Zoltán, Miklós Attila és Sárkány Ákos.

A Debreceni Szenior Úszó Klub tagjai még egy eseménnyel készülnek az óév búcsúsztatására: vasárnap 100x50 méter teljesítésével köszönnek el az évtől. Az immár hagyományos közös úszással idén elhunyt volt elnökük, dr. Rentka László emléke előtt tisztelegnek, folytatva az általa teremtett hagyományokat.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában