OTP Bank Liga

2022.11.05. 11:00

Ilyen még nem volt: Kondás Elemér a DVSC ellen

A Lokival korábban kétszeres bajnok és kétszeres kupagyőztes vezetőedző a Vasassal fogadja egykori csapatát.

Kondás Elemér | Forrás: Dunántúli Napló-archív

A Debreceni VSC labdarúgói a Vasashoz látogatnak az OTP Bank Liga 14. fordulójában vasárnap délután. A Loki jelenleg a nyolcadik, az angyalföldi gárda pedig sereghajtóként várja az összecsapást. Pusztán a helyezésekből azonban nem érdemes kiindulni, hiszen – ahogy az utóbbi években megszokhattuk – elképesztően sűrű az NB I. mezőnye. Az ötödik pozícióban lévő ZTE és a már említett, utolsó fővárosiak között jelenleg mindössze három pont különbség van.

Ez azt jelenti, hogy a forduló eredményeitől függően a DVSC az ötödik és a sereghajtó pozíció között bárhol kiköthet a játéknap végén. 

A bajnokik előtt általában a Debreceni VSC vezetőedzőjét szokta kérdezni portálunk, a csapatára váró összecsapást illetően. Ezúttal viszont rendhagyó beharangozóval érkeztünk, hiszen maga a mérkőzés is különleges lesz az aktuális ellenfelet irányító szakember miatt. Kondás Elemér, a Lokival két bajnoki címet és két Magyar Kupát nyerő tréner pályafutása során első alkalommal néz szembe szeretett klubjával. 

– Nem lehet érzelmek nélkül várni ezt a meccset, hiszen ilyen még nem fordult elő velem.

Azonban a találkozóra ezt egyszerűen ki kell zárni, mert a Vasas sikeréért dolgozom – szögezte le.

Az előző fordulóban is egy korábbi klubja ellen léptek pályára Kondás Elemérék, de elmondta, hogy a DVSC-hez sokkal szorosabban kötődik, mint a Kisvárdához. – Ott egy évig voltam, és történelmi eredményt értünk el, hiszen az NB II.-ből feljutottunk. Azonban a kettőt nem lehet összehasonlítani. A Lokinál lettem első osztályú futballista, aztán trénerként is 15 éven keresztül voltam a klubnál, először az utánpótlásban, majd a nagy csapatot irányítottam, sőt, később vissza is tértem az együtteshez. A sikereim nagy részét a Lokinál értem el, ezek az évek nem múlnak el nyomtalanul – fogalmazott.

A szakember megemlítette, hogy a civil élete is a cívisvároshoz köti. – Ott van a házunk, az otthonunk, az ikrek is ott születtek és sok barátunk van Debrecenben. Ezek mind helyet foglalnak az ember szívében – mondta, majd hozzátette: nem is akarja és nem is tudná ezt tagadni.

Kondás Elemér kiemelte, hogy az előbb elhangzottak ellenére most a Vasas győzelmére koncentrál. Arra a kérdésünkre, hogy mivel foghatják meg a Lokit, nevetve nagyon egyszerű választ adott. – Több gólt kell lőnünk – majd komolyabbra fordítva a szót folytatta. – Nem lesz egyszerű dolgunk, mert jól játszik a DVSC, dinamikusan futballozik.

Az együttes nagy részét régóta ismerem, több játékost már gyerekkoruk óta. Azonban nem fordítunk külön figyelmet egyik focistára sem, hanem csapatként készülünk fel alaposan ellenük

– árulta el a vezetőedző.

A Vasas–Debreceni VSC összecsapás tehát vasárnap délután 15 óra 15 perctől kezdődik az Illovszky Rudolf Stadionban, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti majd. 

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában