Világbajnoki cím

2022.11.29. 14:53

Debreceni fitneszmodell a világ tetején

Takács Réka novemberben megnyerte a WABBA világbajnokság, Miss Model Junior kategóriáját.

Takács Réka (középen) a világbajnokság eredményhirdetése közben.

Forrás: Takács Réka-archív

Takács Réka 16 évesen kezdte el a konditermi edzéseket, akkoriban még saját célból, ám hamar kiderült számára, hogy ezzel szeretne foglalkozni a jövőben. Számos versenyen szerepelt már fiatal kora ellenére, s legnagyobb sikerét idén novemberben aratta, amikor is világbajnok lett. A cívisvárosi sportoló a HAON-nak elmondta, kezdetben azért járt edzeni, mint mindenki más. – Anno nem voltam elégedett magammal, ezért 16 évesen elhatároztam, hogy elkezdem a súlyzós edzéseket. Kezdetben hobbiszinten mozogtam, de mindig álmodoztam arról, hogy egyszer versenyen is indulhatok majd. 

Szerencsére a befektetett munka és Jenei István edzőm segítsége meghozta az áttörést, s immár világbajnoknak nevezhetem magam

 – mondta Takács Réka, aki 2023-ban már felnőtt kategóriában fog szerepelni, s addig elmondása szerint még kemény munka áll előtte. 

Forrás: Takács Réka-archív

Egyetemi célok is motiválják 

A hajdúsági sportoló példája azért is lehet különleges, mert a versenyek mellett másodéves hallgató a Debreceni Egyetemen, ahol gyógytornászként tanul. Takács Réka szerint minden fejben dől el, és megéri áldozatokat hozni a célok elérése érdekében. – Amikor megfogalmazódott bennem, hogy komolyabb szinten szeretnék foglalkozni ezzel a sportággal, tudtam, lemondásokkal is fog járni. 

Időközben egyetemista is lettem, ekkor eldöntöttem, hogy szeretnék példát mutatni majd a leendő pácienseimnek. Abban a tekintetben szerencsém van, hogy nappali képzésen tanulok, így délelőtt vannak óráim, délután pedig tudok edzeni. 

Amikor versenydiétán voltam, akkor nehezebb volt, hiszen minden reggel korábban kellett kelnem a kardiós edzés miatt. Mentálisan megterhelő ez egy embernek, hiszen sokszor fárasztó tud lenni egyszerre több fronton is a maximumot hozni, de úgy gondolom megérte az áldozatot – nyilatkozta a sportoló, aki hozzátette, rövid távú céljai között szerepel a diploma megszerzése, majd hangsúlyozta: szeretne profi státuszt kiharcolni magának a fitnesz világában. 

Forrás: Takács Réka-archív

Orosz Krisztofer 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában