Jégkorong

2022.10.08. 20:03

Fordulatos meccset játszott, de kikapott a DEAC Csíkszeredán

Két gól döntött a szombat esti találkozón.

Forrás: Napló-archív

A debrecenieknél ugyanúgy Hetényi állt a kapuban, mint pénteken Gyergyószentmiklóson, ám a Sportklubnál a DVTK Jegesmedvék ellen védő Adorján helyett ezúttal Szamankov kapott lehetőséget – olvasható a Jégkorongblog beszámolójában.

A 3. percben Bukor korongot szerzett a támadó harmadban, Ságinak passzolt, aki közelről bejuttatta a korongot a hazai kapuba. Az esetet videóbírózták, és mivel korcsolyáról jutott gólba, így érvénytelenítették a találatot. Nem sokra rá emberelőnybe került a DEAC, de nem tudta megszerezni a vezetést. A kiegészülés után a csíkiak váltak kezdeményezőbbé, nekik adódtak a nagyobb lehetőségeik. A nyitó harmad közepén a hazaiak játszhattak öt a négy ellen, a gólhoz mégis a vendégek jártak közelebb Dalecky kapuvasával. A játékrész második felében öt kisbüntetést osztottak ki a játékvezetők, volt olyan szituáció, ahol a debreceniek négy a három ellen támadhattak.

A második húsz perc áthúzódó Sportklub-fórral indult. Az első gólt a DEAC kiegészülése hozta meg: amikor Sági visszatért, megosztotta a hazai védők figyelmét, ezt Molnár használta ki egy pontos lövéssel (0-1). Gyorsan jött az újabb debreceni találat, Vokla lövését nem láthatta Szamankov az előtte álló vendég játékos miatt (0-2). Nem sokra rá csíki emberelőny jött, amit nem használtak ki a vendéglátók, ellenben teljes létszámban jól értek bele egy lövésbe, Hetényi tehetetlen volt (1-2). Akárcsak a DEAC, a Sportklub is gyorsan meglőtte a másodikat, Szkacskov lőtt pontosan egy keresztpassz után (2-2). Az egyenlítést csíki fór követte, ami idővel kettős emberelőnnyé vált, a hatalmas lehetőséget Reisz váltotta gólra (3-2). A debreceniek a teljes kiegészülésük után egalizáltak, Zalamaj érkezett jó ütemben a kapu elé, majd pontosan lőtt (3-3). A harmad végén újabb kimaradt hazai emberelőny jött.

A harmadik felvonásban sokáig öt az öt ellen játszottak, aztán Rokaly Szilárddal ziccerben szabálytalankodtak, a fórt Péter Balázs váltotta vezető gólra (4-3). Az 54. percben emberelőnybe került a DEAC, György József időt kért, de nem tudtak egyenlíteni. A végjátékban Hetényi lekorcsolyázott, ez arra volt elég, hogy Becze beállítsa a végeredményt.

Az SC Csíkszereda 5-3-ra nyert, hétfőn a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja. A DEAC Brassóban zárja erdélyi túráját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában