Magyar győzelem

2022.10.11. 19:00

Bondár és Gálfi párosa negyeddöntőbe jutott a kolozsvári tenisztornán

Bondár Anna és Gálfi Dalma párosa kedden negyeddöntőbe jutott a 250 ezer dollár (105 millió forint) összdíjazású kolozsvári keménypályás női tenisztornán.

Bondár Anna

Forrás: AFP

A magyarok a nyolcaddöntőben a párosverseny negyedik kiemeltjével, az Okszana Kalasnyikova, Marta Kosztyuk georgiai, ukrán duóval mérkőztek meg.

Az első szettben a rivális 2:1-es előnyénél elvette a magyar páros adogatójátékát, de aztán hiába adogatott 5:3-nál a szettért, az végül 40 perc alatt a fordító magyaroké lett. A második játszma lényegesen simábban alakult, ott 1:1 után a magyar kettős brékelt először, majd 4:2-es előnyét követően ismét, azt követően pedig saját szervagémjével lezárta az 1 óra 6 percig tartó összecsapást.

A torna egyesversenyében nyolcadik kiemelt Bondár (a világranglista 62. helyezettje) hétfőn két szettben legyőzte az orosz Jelina Avaneszjant, és a nyolcaddöntőben majd a brit Harriet Dart (90.) ellen lép pályára. Gálfi (89.) első fordulós ellenfele az elsőként kiemelt, múlt héten az ostravai tornán győztes cseh Barbora Krejcikova lett volna, aki a döntőben a világelső lengyel Iga Swiateket győzte le óriási csatában, három szettben. Krejcikova azonban a kolozsvári viadaltól végül visszalépett, így Gálfi egyesben a kilencedik kiemelt olasz Lucia Bronzettivel (63.) meccselhet a nyolcaddöntőért.

Eredmény (a WTA honlapja alapján):

páros, nyolcaddöntő:

Bondár Anna, Gálfi Dalma-Okszana Kalasnyikova, Marta Kosztyuk (georgiai, ukrán, 4.) 7:5, 6:2

MTI
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában