Kézilabda

2022.09.05. 15:26

Tisztes debütálás

Kudir Kitti tanytványai hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak.

Forrás: DVSC Kézilabda Akadémia

Jó teljesítménnyel mutatkozott be, ám három gólos vereséget szenvedett a DVSC Schaeffler U19-es gárdája a jó erőkből álló, korábbi válogatott játékosokat felvonultató Szent István SE ellen az NB I./B-ben – adott hírt a DVSC Kézilabda Akadémia oldala. Az első fordulóban a tavalyi szezonban felsőházban végző, de sokat erősödő, példának okáért a korábbi válogatott szélső, Bódi Bernadett-tel, vagy a korábbi BL győztes, Eb bronzérmes, debreceni nevelésű Soós Viktóriával erősödő Szent Istvánt sodorta Kudor Kitti alakulata útjába a sorsolás szeszélye.

Jól kezdték a piros-fehérek a találkozót, egyáltalán nem látszott megilletődöttség a lányokon, az első találat rögtön egy szemfüles gól volt, amelyet Bákonyi Lara szerzett, Panyi Anna passzából. Tíz perc után 4-4 volt az állás, főleg Csernyánszki Liliána tudott nehézséget okozni a hazai védőknek, ám ekkor megléptek a vendéglátók, a 24. percben már hét volt közte. Fodor Veronika góllal és kiharcolt hétméteressel szállt be, a hátrányból faragva. Panyi Anna üres kapus góljával ötre zárkóztak a hajdúsági fiatalok, ám az utolsó másfél perc nem sikerült jól, két találatot szerzett a SZISE, így hétgólos hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

A második játékrész elején állandósulni látszott a hét-nyolc gólos hazai vezetés, a végül öt gólig jutó Panyi Anna átlövéseivel tartotta magát a Loki.

 Ügyes megoldásokkal szállt be Szabó Flóra is, Csernyánszki Liliána pedig jól cselezte meg a vendéglátókat, így szépen lassan csökkenni kezdett a különbség. A kapuban Reszegi Eszter teljesítménye is sokat javult, ziccerek mellett átlövéseket is fogott, ebben a periódusban gyakorlatilag a nagyon rutinos Soós Viktória révén volt csak eredményes a Szent István. Kemény védekezésének, majd az abból való gyors ellentámadásoknak köszönhetően szépen jöttek fel a debreceni lányok, de utolérni már nem tudták a házigazdákat. A végeredményt Kostyó Panni állította be, háromnál állt meg a különbség végül. Mindenképp dicséret illeti a csapatot a második félidei játékért és az egész mérkőzésen mutatott hozzáállásért. Ugyan ponttal, vagy pontokkal nem, de nagyon hasznos tapasztalattal gazdagodtak a fiatalok.

HBN

A tények
Kézilabda NB I./B, 1. forduló
Szent István SE–DVSC Schaeffler U19 31–28 (17–10)
Tököl, 80 néző: V: Benya-Hantos D., Kovács K.
Szent István: Rutka-Györffy – Bódi 6 (2), Ferenczy P. 6, Takács E. 1, Zsákovics 3, Márczy 1 (1), Győrffy 3. Csere: Halápi (kapus), Aron 2, Soós 6, Horváth A. 1 (1), Sörös 1, Landi 1, Sziráki, Francsics. Edző: Nagy Attila
DVSC: Reszegi E. – Kiss Cs. 1, Silye N. 5 (1), Csernyánszki L. 6, Kostyó P. 1, Panyi A. 5, Bákonyi L. 1. Csere: Lakatos R. (kapus), Kelemen D. 1, Fodor V. 2, Bacenkova D., Nagy N. 1, Makó Z. 2, Szabó F. 3. Edző: Kudor Kitti
Kiállítások: 4, illetve 6 perc
Hétméteresek: 5/4, illetve 2/1
Meterszemmel
Kudor Kitti: Tízperces periódust leszámítva jó játékkal mutatkoztunk be az NB I./B-ben. A második félidőben  felszabadultan kézilabdáztunk és felkeményedett védekezésünknek köszönhetően több könnyű gólt szereztünk. Örülök, hogy jól helytálltunk a rutinos játékosokkal felálló Szent István ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában