Futsal

2022.09.24. 07:29

Rácz Zsolt vezérletével nagy skalpot szerzett a DEAC

A Debreceni Egyetem alakulata a mesterhármasig jutó futsalos vezérletével megszakította a kecskemétiek szép sorozatát.

Forrás: DEAC

A DEAC férfi futsalosai foghíjas kerettel várhatták a Kecskemét elleni pénteki rangadót, hiszen Tóth Attila, Berecz Rafael és Szabó Ábel sem léphetett pályára péntek este a DESOK-ban. 

 

Már a kezdő sípszó előtt szólhatott a vastaps a csarnokunkban, ugyanis Elek Gergő megkapta az előző szezon legjobb edzőjének járó díjat Kozma Mihálytól, az MLSZ futsal-szakágvezetőjétől.

 

A találkozó első veszélyesebb lövését Bencsik Roland eresztette meg, a játékszer érintette a hálót, de csak oldalról. A másik oldalon Harmati Tamás jelentkezett egy ígéretes lökettel, ám az eredmény ekkor sem módosult. A folytatásban mindkét oldalon akadtak ígéretes lehetőségek, ennek ellenére az első félidő csupán egy találatot hozott, ezt Thiago szerezte. A DEAC brazil légiósa egy szabadrúgás-variáció után vette be Rigó László kapuját. A szünethez közeledve a vendégek igyekeztek nagyobb nyomást helyezni az egyetemistákra, ám az egyenlítés nem jött össze, mivel Krajcsi Bence ihletett formában védett.

A második játékrész elején Nagy Bencét lehetett dicsérni, mivel erőszakosan labdát szerzett, aztán Harmatinak osztott ki egy gólpasszt, ezzel megduplázva az előnyt. Nem sokkal később Deiby Arango bosszankodhatott, ugyanis távoli átlövése a kapufán csattant. Hátul Krajcsi továbbra is szállította a szebbnél szebb hárításokat, így egyre közelebb került a Debrecen a három pont megszerzéséhez. A 32. percben Mánya Szabolcs faragott a különbségen. Ezt követően Rácz Zsolt támadta meg Rigót, amivel eléggé meglepte a kecskemétiek kapuvédőjét, aki passzolni szeretett volna, de a labda a hajdúsági futsalosról a gólvonalon túlra pattant. 

 

A hajrában az öt a négy elleni taktikát húzta elő a Kecskemét, ám ebből is a cívisvárosiak profitáltak, Rácz további két góllal tette fel a koronát a saját teljesítményére., beállítva az 5–2-es végeredményt.

 

A lefújás előtt még Öreglaki Norbert kapott piros lapot sportszerűtlen megmozdulása miatt.

A DEAC szép győzelemmel örvendeztette meg a drukkereket, míg a Kecskemét ebben a szezonban először kapott ki az NB I.-ben. Rácz Zsolték a következő játéknapon a Veszprém otthonában fognak vizitálni – tudósított a gárda honlapja. 

HBN

A tények
Futsal NB I., 5. forduló
DEAC-SG Kecskemét Futsal 5–1 (1–0)
DESOK, vezette: Czene-Joó Ádám (Muhari Gergő, Deme Rajmund).
DEAC: Krajcsi, Vass, Harmati, Rácz Zs., Nagy B. Cserék: Tóth Benedek, Szatmári, Deiby, Thiago, Sándor K., Harcsa, Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő.
Gólszerzők: Thiago (15.), Harmati (22.), Rácz Zs. (33., 37., 40.), illetve Mánya (32.)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában