Labdarúgás

2022.09.18. 17:14

Megszenvedett a továbbjutásért a DVSC

Oleksandr Romancsuk kiállítása után nehéz helyzetbe került a Loki, de megtartotta az egygólos előnyét.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A harmadosztályú Dabas vendége volt a DVSC a Magyar Kupa harmadik fordulójában. A vasárnap délutáni összecsapásra még mindig az ideiglenesen megbízott Dombi Tibor készítette fel az együttest. A korábbi debreceni ikon több olyan labdarúgónak – Meldin Dreskovic, Major Sámuel – is lehetőséget adott a bizonyításra, akik korábban egyáltalán nem, vagy kevesebb szerepet kaptak az első csapatban. 

Nem lehetett az állítani, hogy a környék apraja-nagyja összegyűlt a kupameccsre, talán ha 300-an – köztük 20-30 debrecenivel – foglaltak helyet a lelátókon a kezdősípszó pillanatában. A hajdúságiak összeállítása ismét a sérüléséből visszatért Gróf Dáviddal kezdődött. Érdekesség volt, hogy az összecsapást általában a hóesésben használt, sárga színű labdával játszották. A második perc hozta el az első debreceni lehetőséget, de a csapatkapitány Ferenczi János jobb oldalról beívelt szabadrúgását követően felszabadítottak a védők. A Loki igyekezett irányítani a játékot, de a hazaiak egyáltalán nem ijedtek meg a pirosban játszó vendégektől, és ha lehetőségük nyílott, gyors ellentámadásokat vezettek. 

Az első negyedóra kapkodó mezőnyjátékkal telt, a debreceni kispadról jött is az ukáz: pontosabban, gyorsabban!

A 19. percben majdnem megszerezte a vezetést a Dabas, de Kiss Krisztián ígéretes helyzetből főlé lőtt. Nem sok elképzelés volt a Vasutas játékában, emiatt nem igazán látszott az osztálykülönbség a két csapat között. A 30. percben végre labdarúgásra emlékeztető, szép akciót vezetett a Loki a bal szélen: egy Ferenczi, Christian Manrique kényszerítőzés után a spanyol balhátvéd Dorian Babunski elé tálalt, akinek a nem túl jó lövését védte a hazai kapus.

Ha nem is cserével, de Dombi Tibor belenyúlt a csapatba, megcserélte Bévárdi Zsombor és Ferenczi pozícióját, amivel veszélyesebbé vált a Debrecen. Olyannyira, hogy a 38. percben egy szép Szécsi indítását követően Ferenczi lépett ki a védők között és helyezett jobbal a hosszúba, 0–1.

Az első félidő utolsó percei egyértelműen a cívisvárosiakról szóltak, Baranyai Nimród lábában volt a második gól, de végül egygólos vendégelőnynél vonultak pihenőre a csapatok.

Szünetben cserélt a Lokomotív, Bévárdi helyére a sérülésből visszatérő Horváth Krisztofer érkezett. Fordulás után csendesen teltek az első percek, Major Sámuel lövése jelentette az egyetlen feljegyzésre érdemes eseményt a szünet utáni negyedórában. 

A 63. percben megfogyatkozott a DVSC: egy előrevágott labdánál a rosszul helyezkedő Oleksandr hátáról egy hazai támadó elé pattant a labda, a hajdúságiak ukrán középhátvédje pedig már csak szabálytalanság árán tudta megállítani, így piros lap lett a jutalma.

Reagált is a debreceni kispad, a haloványan teljesítő Manrique helyére érkezett Dusan Lagator, aki elfoglalta Romancsuk helyét, míg Ferenczi balhátvédbe húzódott vissza. A kiállítás átrendezte a meccs képét, többet birtokolta labdát a Dabas, a Loki pedig próbálta tartani az eredményt. Szerencsére sikerrel tette, így, ha nagy nehézségek árán, de ott vannak a piros-fehérek a Magyar Kupa következő fordulójában. 

MSZ

MOL Magyar Kupa, 3. forduló

Dabas–DVSC 0–1 (0–1)

Dabas Wellis Sportpark, 300 néző. Vezette: Takács (Becséri, Csatári)

DVSC: Gróf - Baranyai, Romancsuk, Dreskivic, Manrique (Lagator, 67.) - Baráth, Major (Neofytidis, 87.) - Bévárdi (Horváth, 46.), Szécsi, Ferenczi - Babunski (Sós, 92.). Vezetőedző: Dombi Tibor

Gól: 0–1 (Ferenczi, 38.)

Kiállítva: Romancsuk (63.)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában