Tündökölt a nyeregben

2022.08.17. 13:03

Ezüstérmes lett Lévai Anna díjlovas

A sportoló az Északkelet-Magyarországi Díjlovagló Bajnokság regionális döntő második helyezettje lett.

Forrás: Lévai Anna-archív

Csakúgy, mint az elmúlt két esztendőben, LeManne nevű lovával táncolhatott a döntőben Lévai Anna díjlovas. A céltudatosan építkező sportoló ismét egyedüli Hajdú-Bihar megyei résztvevőként szerepelt a regionális bajnokság döntőjében, ahol tündökölt szeretett lova nyergében. A szilvásváradi eseményről lapunknak nyilatkozott.

– Az előző két hétben néhány tényező nehezítette a felkészülésünket, de azt gondolom, így is szép eredményt értünk el – mondta Lévai Anna, aki a versenyhétvége mindkét napján 5. helyezéssel zárt, a középosztály szorzója miatt így összesítettben a dobogó második fokának örülhetett szép teljesítményt felmutatva. A budapesti megmérettetést követően versenyeztek újból Szilvásváradon, és mint mondta, a – változatlanul Dallos Gyula miniszteri biztos, örökös magyar bajnokkal készülő – díjlovas ezzel még nem végzett az évre. – Szeptember közepén, Budapesten „táncolhatjuk el” a FEI Junior csapat és egyéni programokat. Van két utánpótlás lovam, akikkel jövőre már saját korosztályukban fogunk versenyezni. LeManne-nak ez az utolsó éve ugyanis, nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, szeretnék szép búcsút venni a közös versenyzéstől az Országos Díjlovagló Championátus döntőjében, amire októberben kerül sor – nyilatkozta a Rétszentmiklósi Lovas Sportegyesület tagjaként díjlovagló sportoló. 

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában