Gyorsasági motor

2022.08.24. 11:50

A harmadik helyen végzett a Hungaroringen Varga Tibor

A fiatal motoros a gyengébb rajtját követően két vetélytársát is megelőzte, és új pályacsúcsot állított fel.

Varga Tibor remek versenyt futott | Forrás: Kőházy Tamás-archív

Varga Tibor hajdúsági gyorsasági motorversenyző a harmadik helyet szerezte meg open 600-as kategóriában a TAKARÉKBANK Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa negyedik fordulójában, a Hungaroringen.

A viadalt követően az ifjú rider értékelte az eredményt a HAON-nak. – Nem lehetünk elégedetlenek, hiszen egy hónapja hogy ezen a motoron ültem. A rajtnál beragadtam, de 5.helyen fordultam. Chrobák János esése kibillentett ezért a második kör végén már több mint 4 másodperc hátrányom lett – mondta a versenyző.

Saját bevallása szerint a végül negyedik helyen végző Kecskés Bencét nagyon nehezen előzte meg, hiszen ellenfelének remek kigyorsításai voltak. – Végül sikerült és elkezdtem a saját tempóm motorozni. Három 1:51-es kör után lőtávolba került az élen haladó Sebestyén Péter és Molnár Gergő, de a lekörözöttek közbeszóltak így harmadik helyen értem célba 1,4 másodpercre lemaradva a győztestől – összegezett Varga Tibor.

Hozzátette, nagyon büszke arra, hogy saját pályacsúcsát sikerült tovább javítania, ami egyben új abszolút rekord is a Hungaroringen 600-as kategóriában.

Leggyorsabb körét 1 perc 51 másodperc és 591 ezredmásodperc alatt futotta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában