Felmérésekkel kezdtek

2022.07.25. 14:07

Szerdán már jégre viszik a DEAC hokisait

Főleg a cívisvárosban készül a jégkorongcsapat, amely a Szuperkupa mellett hat felkészülési mérkőzést is játszik majd.

Forrás: Czinege Melinda

Megkezdte a felkészülést az Erste Liga 2022–23-as szezonjára a Debreceni Egyetem férfi jégkorongcsapata. A keretet ketté osztották a vezetők, a társaság egyik fele a SET Centerben felméréseken esett át, a másik részének pedig a Debreceni Jégcsarnok konditermében, külső pályáin vezényeltek egy átmozgató jellegű edzést, amelyet foci is színesített. Kedden cserél a két csoport, szerdától vasárnapig pedig egy sátoraljaújhelyi edzőtáborban csiszolódhat összébb a gárda.

Forrás: Czinege Melinda

– Ezek a felmérések, tesztek azért fontosak, hogy legyen egy képünk arról, milyen állapotban is vannak a játékosok – hangsúlyozta a HAON-nak György József vezetőedző. – Ezt a két napot erre szántuk, de a sátoraljaújhelyi edzőtáborban már majd jégre is tudunk menni, hiszen nálunk még készül a pálya felülete. Hazatérve onnan a következő hétfőt megkapják pihenésre a játékosok, 

keddtől pedig a cívisvárosban folytatódik a munka mondhatni edzőtábor jelleggel, hiszen hosszabb edzés intervallumokkal, és nagyobb intenzitással próbáljuk megalapozni a szezont 

– ismertette.

Forrás: Czinege Melinda

Mivel az edzőtábor komoly költségekkel járt, így a klub az edzőmérkőzéseket megpróbálta hazai pályára lekötni. Ez jórészt sikerült is, hiszen az ellenfelek közül csak a Fehérvári Titánokkal játszanak oda-vissza a fekete-fehérek, a többieket itthon fogadják majd. Szeptember 10-én a Szuperkupában csap össze az FTC és a DEAC, valószínűleg a fővárosban. A 10 csapatos Erste Liga szeptemberben indul majd, de a pontos időpont még nem ismert.

Ismert viszont már a gárda kerete, amely azért kissé kicserélődött: távozott Vojtech Kloz, Gőz Balázs, Sándor Flórián, Almási Márk, Vlagyiszlav Kulesov és Hári Norber, míg a csapatkapitány Berta Ákos visszavonult az aktív játéktól. A klub szerencsére számos játékosával hosszabbított (legutóbb Jakabfy Sámuellel), és érkeztek új játékosok is szép számmal: Révész Marcell, Bukor Ádám, Dmitri Zalamay, Oleg Szoszunov, valamint a nagy a visszatérő Jakub Izacky. 

György József elmondta, már nem terveznek újabb hokist igazolni, hanem a saját utánpótlásukból töltik fel a keretet. – Hét hátvédünk és 11 csatárunk van, a hiányzó helyeket a junior csapatból szeretnék kitölteni. Január elejéig még lehet játékost igazolni, de ha nem történik sérülés, vagy más, akkor nem tervezünk élni ezzel. Igazából erről kell, hogy szóljon a debreceni jégkorong, minél több saját nevelésű, idekötődésű játékost tudjunk beépíteni a csapatba, és ne külföldivel, vagy más csapatokból idecsábított magyar játékosokkal kelljen feltölteni a keretet – magyarázta.

Természetesen a klub szívesen lát elhivatott nem debreceni játékosokat, a vezetőedző erre példaként a frissen igazolt Révész Marcellt említette.

– Marcell a jégkorongnak szentelte az életét, tizenöt éves kora óta a svájci utánpótlásban pallérozódik, csak a légiós korlátozások miatt nem kapott szerződést, így tudtunk az utolsó pillanatokban megegyezni vele. Odakint megkapta a megfelelő képzést, már csak az a kérdés, hogy miként fog beilleszkedni a rendszerünkbe – nyilatkozta György József a 22 éves kora ellenére már rutinosnak mondható játékosról.

Forrás: Czinege Melinda

Maga Révész Marcell azt mondta portálunknak, nagy reményekkel érkezett a cívisvárosba. – Kértem az ügynökömet, hogy Magyarországon keressen csapatot nekem. Ő összekötött a DEAC-cal, majd beszéltem György József vezetőedzővel, aki nagyon jó jövőképet vázolt fel nekem, így a debreceniek mellett döntöttem. Az elmúlt két évben nagyot futott a klub, és mindenki szívesen csatlakozik egy sikeres csapathoz – fogalmazott a jégkorongozó, aki bízik benne bejutnak a playoff-ba, magától pedig azt várja, hogy pontokban és mezőnymunkában minél jobban segítse a csapatot.

 MSZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában