Sikerre éhezve

2022.07.07. 16:50

Salakos várakozás: mikor, ha most nem?!

A szombati páros Eb előtt a magyar versenyzők és a szurkolók is nagyon ki vannak éhezve a sikerre.

Magosi Norbert

Forrás: Boros Norbert

Régen nem tapasztalt, nagy reménnyel megspékelt várakozás előzi meg a szombaton Nagyhalászban 15.15-től megrendezendő páros Európa-bajnoki elődöntőt, ahol hét nemzet – Csehország, Lengyelország, Finnország, Szlovénia, Ukrajna, Lettország és Magyarország – csapata küzd a fináléba kerülésért, amihez a dobogón kell végezniük a csapatoknak. A magyar szurkolók rendkívül bizakodóak, a versennyel kapcsolatos hírek alatt szinte csakis pozitív üzeneteket olvasni a kommentszekcióban. Emellett a hazánkat képviselő versenyzők, a SpeedWolf Debrecen két salakszórója, Magosi Norbert és Kovács Roland, illetve a nagyhalászi salakos, Fazekas Dennis is reményekkel telve és eltökélten várja a megmérettetést.

Egységes a csapat

A magyar válogatott doyenje, Magosi Norbert elmondta, a legutóbbi nagyhalászi közös tréning során arra törekedtek klubtársával, Kovács Rolanddal, hogy megtalálják az ideális beállításokat a szombati viadalra. A 47 esztendős salakos tisztában van vele, hogy eddig adós maradt a sikeres versenyekkel, éppen ezért mindent elkövet azért, hogy a páros Eb-n végre kijöjjön neki a lépés, és társaival megörvendeztesse a szurkolókat. 

Kovács Roland
Forrás: Boros Norbert

A „farkascsapat” másik tagja, Kovács Roland is nagyon elégedett volt a hét végi edzéssel, úgy érezte, a sok gyakorlásnak hála, igazi páros motorozást tudtak bemutatni. A tavalyi magyar bajnokság ezüstérmese tudja, hogy nagyon nehéz dolguk lesz a kontinensviadalon, hiszen erős riválisokkal kell megküzdeniük, viszont érez kellő erőt a csapatban egy jó eredményhez. 

A Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület vaspapucsosa, Fazekas Dennis kiemelte, igazi csapatmunkára lesz szükség a viadalon, mindig figyelni kell a társat is a futamok közben. A magyar bajnok azt érzi, a csapat valamennyi tagja kellően motivált a viadal előtt, éppen ezért nagyon bízik a sikeres szereplésben.

Erős riválisok

A mieinknek valóban mindent el kell követniük a siker érdekében, és még vélhetően Fortuna istenasszony segítségére is szükség lehet, ugyanis erős riválisokkal kell farkasszemet nézniük a Nyírségben. Rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny, több gárda is jó eséllyel pályázik a továbbjutást jelentő dobogós helyek valamelyikére. A csehek a sok harcot megélt Vacláv Milíktől és a fiatal Jan Kvéch-től várják a kvalifikációt, a szlovének a hazánkban is jól ismert Matic Ivacic, Nick Skorja duót, küldik harcba, a lengyelek sikerre éhes juniorokkal, Kacper Pludrával, valamint Bartlomiej Kowalskival „támadnak”. A lettek Jevgenijs Kostigovsban és Olegs Mihailovsban bíznak, míg az ukránoknál az a kérdés, hogy a legjobbjukhoz, Marko Levishynhez fel tud-e nőni valamelyik csapattárs. A finnek az esélytelenek nyugalmával állhatnak starthoz, de ez nem jelenti azt, hogy Antti Vuolasék nem akarnak meglepetést okozni. 

Az utolsó napokban némi változás történt a startlistán, a lengyelek megneveztek egy tartalékversenyzőt, aki nem más, mint a hazájában őstehetségnek kikiáltott 17 esztendős Wiktor Przyjemski. A cseheknél is a tartalék pozícióban cseréltek a vezetők, Eduard Krcmar helyét a szintén ifjú titán, az SGP2 prágai fordulójának tartalékja, a mindössze 16 éves Matous Kamenik veszi át.

A szombati verseny előtt 10 órától hivatalos edzést tartanak, majd 15.15-től kezdődik a páros Európa-bajnoki selejtező.

BN  

A házigazda dánok nyugodtak

A páros Európa-bajnokság két elődöntőből és egy fináléból áll. A döntőnek augusztus 27-én a dániai Slangerup ad otthont. (Érdekesség, hogy a Speedway of Nations (csapat-világbajnokság) házigazdája is Dánia lesz július utolsó hetében.) A páros Eb fináléjának Hamlat késői utódai a rendező jogán már biztos résztvevői. Két elődöntőt rendeznek a fináléba jutásért, a nagyhalászi selejtező mellett a franciaországi Maconban lesz még kvalifikáció, ahol a címvédő és házigazda Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és egy úgynevezett „vegyes csapat” méri össze az erejét. Mindkét selejtezőből az első három helyezett jut a döntőbe, ahol kiegészülve a dánokkal kialakul a hétfős mezőny.

A nagyhalászi startlista

Lettország
1. Jevgenijs Kostigovs
2. Olegs Mihailovs
15. (nem neveztek tartalékot)

Szlovénia
3. Matic Ivacic
4. Nick Skorja
16. (nem neveztek tartalékot)

Finnország
5. Antti Vuolas
6. Niklas Sayriö
17. (nem neveztek tartalékot)

Lengyelország
7. Kacper Pludra
8. Bartlomiej Kowalski
18. Wiktor Przyjemski

Csehország
9. Vacláv Milík
10. Jan Kvéch
19. Matous Kamenik

Ukrajna
11. Marko Levisin
12. Vitalij Liszak
20. Sztaniszlav Melnicsuk

Magyarország
13. Fazekas Dennis
14. Magosi Norbert
21. Kovács Roland  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában