Kosárlabda

2022.07.15. 19:26

Az első vereség a világbajnokságon

A magyar válogatott nem jutott elődöntőbe, így az ötödik helyért küzdhet tovább.

Strausz Edina (fehérben) pontjai sem voltak elegek a sikerhez | Forrás: Kiss Annamarie

A debreceni U17-es női világbajnokság lassan a végéhez közeledik, hiszen pénteken már a negyeddöntő párharcok zajlottak a Főnix Arénában. A magyar válogatott 17 óra 30 perctől kezdődő Kanada elleni találkozóján tehát már a legjobb négy közé jutás volt a tét. Nem túlzás azt állítani, hogy eddigi legnehezebb találkozója előtt álltak a magyar hölgyek, hiszen Kanada jóval nagyobb játékerőt képvisel, mint az eddigi ellenfelek a vb során. 

A találkozó kifejezetten eseménydúsan kezdődött, mind a két együttes nagy iramban gyártotta a pontokat. Az látszott, hogy egy pillanatra sem szabadott, hogy kihagyjon a magyar lányok figyelme, mert az észak-amerikai gárda minden hibát azonnal kihasznált. A negyed felénél, 11–7-es hátránynál kért időt először Völgyi Péter annak érdekében, hogy ne növekedjen a különbség a két csapat között. A következő öt percben is borzasztó nehéz dolga volt a lányoknak, hiszen a kanadaiak gyorsak és fizikálisan erősek voltak. Azonban egy-egy szép magyar megoldásnak és Kádár Orsolya utolsó másodperces kosarának köszönhetően az első szünetben mindössze 1 pont volt a mieink hátránya. 

A második negyed eleje nem egészen a mi szánk íze szerint alakult, ismét hat ponttal elhúzott az ellenfél egy-két eladott labdának köszönhetően. Ezt követően a szövetségi edző ismét magához hívta övéit, hiszen az ellenfél továbbra is a magyar lányok figyelmetlenségeiből duzzasztotta előnyét. Strausz Edináék ismét az utolsó percekben kozmetikáztak az álláson, így 33–27-es kanadai előnynél jött a félidő. 

A nagyszünetet követően néhány perc alatt megduplázta előnyét az észak-amerikai gárda, leginkább a Cassandre Prosper elleni védekezés okozott fejtörést a mienknek. A magyar csapat minden igyekezete ellenére nőtt a különbség a két válogatott között, így az utolsó negyed kezdeténél 52–38 állt az eredményjelzőn. Ezúttal sem sikerült jól a játékrész eleje, már 20 pont fölé is felkúszott a kanadai előny, de továbbra is kitartóan küzdöttek Völgyi Péter tanítványai. A végén 70–49 arányban nyert Kanada, ezzel eldőlt, hogy a mieink az ötödik helyért küzdhetnek tovább.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában