Motorverseny

2022.06.20. 14:35

Varga Tibinek nem hozott szerencsét a 13-as a Sachsenringen

Örömben és bosszúságban is volt része a pilótának az NTC harmadik fordulójában.

Forrás: Napló-archív

Fotó: Molnár Péter

Varga „Szikla44” Tibor egy negyedik és egy tizenegyedik helyet szerzett a Northern Talent Cup (NTC) 3. versenyhétvégéjén a Sachsenringen. A hajdúsági pilóta a 13. rajtpozíciót szerezte meg a kvalifikáción, ami azt jelentette, hogy mindkét versenyen arról a starthelyről kellett felzárkóznia az élmezőnyre.

Az első, szombati futamon Tibi parádés előzéseket bemutatva már a negyedik körben utolérte az élen lévő ötösfogatot, és attól kezdve folyamatosan a dobogóért küzdött a riválisokkal. A kockás zászlóval a harmadik helyen intették le, ám utólag pályaelhagyás miatt visszasorolták egy pozíciót, így végül negyedik lett a debreceni rider.

A vasárnapi futama már nem sikerült ilyen jól, a rajt után Tibi beragadt néhány lassabb versenyző mögé, és mire megelőzte őket már túl nagy volt az élmezőny fórja, így a rajthelyéhez képest kettőt javítva tizenegyediként intették le.

– Az első futamot élveztem végig, nagy csatában a 3. helyig küzdöttem fel magam, de végén sajnos egy hellyel visszább soroltak. Ennek a futamnak volt olyan szakasza, ahol négyen voltunk magyarok az élen! A második versenyem nem úgy sikerült, ahogyan terveztük. Már a rajtnál problémák adódtak, és beszorultam néhány versenytársam mögé. Mire észbe kaptam, majdnem 3 másodperccel megléptek az elöl lévők. Próbáltam visszakapaszkodni, és 1-2 kör alatt lefaragtam 1,5 másodpercet, de éreztem, hogy nem úgy viselkedik alattam a motor, mint szombaton. A balos kanyarokban 1 másodperc hátrányt szedtem össze, amit 7-8 körig még sikerült kompenzálni a pálya többi részén, de ennek az lett az ára, hogy a verseny közepére elfogytak a gumik. Sajnálom, mert jó tempóm volt, de egyelőre rejtély, mi történhetett. Gratulálok a versenytársaimnak! – mondta el a Naplónak Varga Tibi.

A pilóta nem pihen, Magyarországra visszatérve hétfőn már egy Yamaha R6-os nyergében a Pannónia-ringen húzta a gázt, ahol a gyorsasági országos bajnokság második fordulóját bonyolították le. 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában