Bravó, lányok!

2022.06.13. 16:40

Valóra váltak az aerobikosok titkon remélt sikerei

A Flex-HD SE tagjai összesen három arany- és egy ezüstéremmel tértek haza az utánpótlás vb-ről.

Bányász Viktória (középen) három aranyérmet zsebelt be

Forrás: Flex-HD SE-archív

A portugáliai Guimaraes-ben vett részt a magyar delegáció a 10. aerobik utánpótlás világbajnokságon, amelyen 26 magyar sportoló indult a 12-14 és 15-17 évesek korosztályában. A versenyzők mellett nemzetközi bírók – Kovács Judit és Sinkó Andrea –, valamint az edzők – Kovácsné Laurinyecz Julianna, Sipos Mónika, Szilvás Angéla és Hubacsek László – is elutaztak a megmérettetés helyszínére, csakúgy, mint a delegáció vezetője, Árva Márta. A válogatottat alkotó 26 versenyzőt összesen hat egyesületből, köztük a debreceni Flex-HD SE-ből választották ki a szakemberek.

Forrás: Flex-HD SE-archív

Három első helyezés

A magyar csapat tagjai összesen négy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a versenyen, ebből a Flex-HD SE versenyzői három aranyban és egy ezüstben játszottak főszerepet. A 12-14 évesek között Bányász Viktória egyéniben szerzett aranyat, és a legjobbnak bizonyult a Kiss Jázminnal és Menyhárt Melisszával alkotott triójuk is. Az első helyen végzett a Flex-HD SE és a nyíregyházi Spartacus TC közös aerodance csapata, amelynek a már említett Bányász Viktórián és Kiss Jázminon kívül Fehér Flóra és Szabolcsi Gréta is a tagjai voltak debreceni részről.

Második helyen végzett szintén a 12-14 éves korosztályban a Fehér Flóra, Kiss Jázmin, Menyhárt Melissza, Rásó Enikő és Szabolcsi Gréta alkotta csapat. Ezen kívül a Gyarmati Sophia, György Renáta és Kovács Vivien alkotta junior trió az előkelő 6. helyen zárt, a 12-14 éves korosztályban Fehér Flóra, Rásó Enikő és Szabolcsi Gréta pedig tizedikek lettek.

Legyőzték az izgalmat

A versenyt követően a Flex-HD SE elnöke, Kovácsné Laurinyecz Julianna értékelt röviden a Hajdú-bihari Naplónak. – Hatalmas öröm számunkra, ami Portugáliában történt. Sok nehézség után szerencsére a felkészülés hajrájában mindenki egészséges maradt, ezért a gyerekek mentálisan és fizikálisan is rendben voltak. Már a selejtezők során is látszott, hogy remek formában voltak a versenyzőink, a döntők során leginkább már azon múlott az eredmény, hogy mennyire tudták legyőzni az izgalmat. Azonban azt mondhatom, hogy nagyon profik voltak, úgyhogy – csak titkon remélt – szép sikereket értek el, nagyon büszkék vagyunk rájuk – mondta. 

BA

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában