Futsal

2022.06.30. 08:48

Több DEAC-játékos is ott lesz a női Európa-bajnokságon

A mieink pénteken a portugálok ellen játszanak az elődöntőben, vasárnap pedig már éremért lépnek pályára.

Tóth Nóra (6), Torma Lilla (1) és Fülöp Diána (2) is ott van a keretben

Forrás: FutsalWeek/Facebook

Az UEFA második alkalommal rendezi meg a női futsal-Európa-bajnokságot, a négy válogatottat felvonultató tornának Porto, pontosabban annak egyik külvárosa, Gondomar ad otthont – tájékoztatott az MLSZ oldala. A négyes döntőben a házigazda portugálok, a spanyolok és az ukránok mellett a magyar válogatott is részt vesz, miután az UEFA az orosz válogatott kizárása után az oroszok selejtezőcsoportjában a második helyen végző magyar csapatot kérte fel a fináléban való részvételre. 

Hat debreceni futsalos 

Frank Tamás szövetségi edző csapatának tagjai a tavaly őszi Eb-selejtezők után május végén találkoztak először, és ezt követően még négy alkalommal vettek részt egy-két napos összetartásokon, majd a múlt héten a horvátországi Porecben szerepeltek egy nemzetközi tornán. Az Eb-keretbe a DEAC-ból Torma Lilla, Üveges Katalin, Horváth Viktória, Krascsenics Csilla, Fülöp Diána és Tóth Nóra személyében hat játékos került be, míg Quirikó Vivien a szövetségi kapitány segítőjeként utazhat Portugáliába. 

– Vegyes érzések vannak bennem a horvátországi torna után, mert voltak jó időszakaink, amikor védekezésben stabilak voltunk, végrehajtottuk, amit szerettünk volna – mondta az mlsz.hu-nak Frank Tamás szövetségi edző. – Voltak azonban hullámvölgyek is a játékunkban, ezek alapján úgy gondolom, nagyon nehéz dolgunk lesz a portugálok elleni elődöntőben. Elsősorban a védekezésen dolgoztunk sokat, és bár érezhető a fejlődés a játékunkon, a nemzetközi mérkőzések magas tempójában még sokat hibáztunk. A portugálok ráadásul egész más minőséget képviselnek, mint legutóbbi ellenfeleink, a világ egyik legjobb csapatáról van szó, technikailag, taktikailag és fizikálisan is magasan kiemelkednek az európai mezőnyből. Megtisztelő, hogy részt vehetünk az Eb-döntőben, mindent megteszünk a tisztes helytállás érdekében – nyilatkozta a szakember. 

A mieink pénteken, magyar idő szerint 22.30-kor lépnek pályára a portugálok ellen (a másik elődöntőben a címvédő spanyolok és az ukránok játszanak egymással), míg vasárnap a bronzmérkőzés 15.30-kor, a döntő 19 órakor kezdődik.

HBN 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában