Küzdősport

2022.06.27. 19:34

Saját edzőterme lesz a Rácz Kickboxing Teamnek Nádudvaron

Taekwondóban is villognak, ha kell.

Forrás: Rácz Kickboxing Team

Kiváló szezonzáró versenyre voltak hivatalosak a Rácz Kickboxing Team harcosai, ugyanis húszéves lett a battonyai küzdősport egyesület, amelyet a hagyományos Barátság Kupával ünnepeltek meg szombaton.

A hajdúságiak összesen négy aranyat – Karászi Levente, Kiss Ákos, Jeges Károly (mind gyermek kategória), Nagy Viktor Péter (felnőtt) – és Tölcsér Krisztián (serdülő) révén egy bronzérmet szereztek. De nem volt vége: a serdülők között Batíz Botond, míg a felnőttek mezőnyében Szilágyi Tamara Katalin maradt le épphogy a dobogóról.

Jó hangulatú és színvonalú nemzetközi taekwondo verseny volt, pont olyan, amivel érdemes lezárni a szezont, és szerencsére a jó eredmények sem maradtak el

– idézte fel a történteket lapunknak Rácz Lajos klubelnök. –  Ugyan mi leginkább kick-boxban indulunk, de mivel a két sportág szabályai hasonlóak, többször is indultunk már taekwondotornákon, így örömmel fogadtuk el a battonyai barátaink meghívását. A hét versenyzőnk négy aranyat és egy bronzérmet szerzett, ketten sajnos korábban kiestek a csatározások folyamán. A fiatalokat négyfős csoportokba rakták, tehát mindenkinek legalább két küzdelme volt, megnyerték a csoportjukat és a viadalt is, pedig az első versenyük volt – ismertette.

A szakember elmondta, júliusban nyári szünetet tartanak, aztán elkezdődik a felkészülés az olaszországi világbajnokságra, ahol jelen állás szerint majd Nagy Tamás képviseli az egyesületet. – Futóedzésekkel kezdünk, és edzőtáborba is megyünk a minél jobb munka érdekében.

Kabán a megszokott mederben zajlanak a majd a tréningek, viszont örömhír, hogy Nádudvaron az önkormányzat segítségével sikerül kialakítanunk egy saját edzőtermet, ami tovább javítja lehetőségeinket. Július második felétől kezdjük el felszerelni a helyiséget, és terveink szerint rá egy hónapra már ott fogunk tréningezni, szeptemberben pedig megrendezzük az újabb Gasztro Kupát

– nyilatkozta Rácz Lajos.

A versenyzőket ezúttal is Rácz Krisztián edző készítette fel.

MSZ

Eredmények

Karászi Levente, gyerek—23 kg I. hely

Kiss Ákos, gyerek -25 kg I. hely

Jeges Károly, gyerek -28kg I. hely

Nagy Viktor Péter, felnőtt - 70 kg I. hely

Tölcsér Krisztián, serdülő +55 kg III. hely

Batíz Botond, serdülő +55 kg IV. hely

Szilágyi Tamara Katalin, felnőtt - 56 kg IV. hely

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában