Futsal

2022.06.03. 18:21

Porba hullottak az aranyos álmok, ezüstérmes lett az MVFC

Ennek ellenére minden dicséretet megérdemel a Berettyóújfalu, mert nüanszokon múlott a veresége.

Forrás: Cseh Gábor/Vas Népe

Az MVFC Berettyóújfalunak mindenképp nyernie kellett ahhoz a Haladás otthonában, hogy életben tartsa az aranyálmait. A hajdúságiaknál ismét bevethető volt Mezei Dávid, a gólvonalra is állította Trencsényi János. Egyértelműen támadólag lépett fel az Újfalu, Takács János lövésnél közel is jártak a gólhoz. Aztán meghűlt a vér a vendégdrukkerek ereiben: Dróth Zoltán vette át teljesen üresen a labdát az újfalui kapunál, de fölé emelt.

Nagy volt az iram, mindkét kapu előtt sorjáztak a helyzetek, de a kapusok állták a sarat.

Aztán az 5. percben egy szépen végigvitt kontrából Sipos Gergő szerezte meg a vezetést a Haladásnak. 1–0.

A vasiak többször is sikeresen zavarták meg a hajdúsági futsalosokat a kapujuk előtt, amiből szinte mindig veszély alakult ki, és csak Mezein, illetve a szerencsén múlt, hogy nem nőtt az előny.

Felkorbácsolódtak az indulatok a pályán, ment az adok-kapok kölcsönösen, de aztán szerencsére csillapodtak a kedélyek, és ismét a játék került előtérbe. A vendégek többször is egyenlíthettek volna, ám kimaradtak a legnagyobb lehetőségek is, így egygólos Haladás előnynél vonultak pihenőre a csapatok.

A térfélcsere után Rábl János egalizálhatott volna, de a hatosról leadott lövése elkerülte a felső sarkot. Nyomott az MVFC, de idővel elfogyott a lendület, és a vasiak visszavették a kezdeményezést, többször is megtornáztatva a Mezeit. Ismét durvábbá vált a meccs, volt ütés, rúgás, reklamálás, dobálózás. Ezek mind-mind a vasai malmára hajtották a vizet, hiszen amíg a futsalosok ezzel voltak elfoglalva, addig sem a gólszerzésre koncentráltak.

Egy erőszakos Rábl-labdaszerzést követően kecsegtető helyzetből jutott szabadrúgáshoz a Berettyóújfalu, de Alasztics Marcell kétszer, majd harmadszor is bravúrosan védett. Ahogy lenni szokott, ami az egyik oldalon kimaradt, a másikon bement: Vas Ádám lőtte ki ballal a bal alsót. 2–0.

Rögtön 5 a 4-re váltott Trencsényi János, és meg is lett az eredménye, egy percen belül szépített Rafinha. 2–1.

Dróth Zoltán kihasznált egy kisbüntetőt, így 3–1-re nyert a Haladás, és megnyerte a bajnokságot. Az MVFC-nek az ezüstérem jutott, de büszkék lehetnek rá Trencsényi Jánosék.

MSZ

A tények

Férfi futsal NB I., döntő, 3. mérkőzés

Haladás VSE–MVFC Berettyóújfalu 3–1 (1–0)

Szombathely, Haladás Sportcsarnok. Vezették: Zimonyi Péter (Tamási, Tóth-Tolnay).

Haladás: Alasztics – Hajmási, Dróth, Dávid R., Vas. Cserék: Gyimesi (k), Homlok, Kovács M., Szalmás, Luiggi, Sipos G., Vatamuniuc-Bartha, Gerencsér, Henrique. Vezetőedző: Juanra Calvo.

MVFC: Mezei – Nagy I., Rábl, Kártik, Takács Z. Cserék: Sándor M.(k), Tóth A., Rézműves, Szabó P., Gál, Szatmári, Nagy D., Rafinha, Matheus. Vezetőedző: Trencsényi János.

Gól: 1–0 Sipos (5.), 2–0 Vas (33.) 2–1 Rafinha (34.), 3–1 Dróth (39.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában