Kézilabda

2022.06.18. 11:23

Nem pihen a DVSC szélsője

Vámos Míráék a junior világbajnokságra készülnek.

Forrás: DVSC Schaeffler

A magyar női juniorválogatott az előző hétvégén Siófokon Románia, Angola és Dél-Korea legyőzésével nyerte meg a Négy Nemzet Tornáját, s a szintén a szlovéniai vb-re készülő ázsiai csapat ellen játszotta az utolsó felkészülési mérkőzését június 16-án. A balatonboglári NEKA-csarnokban megrendezett meccsen 32-19-re nyertek a mieink, a DVSC Schaeffler balszélsője, Vámos Míra – aki a tornán 15 találatával a magyar együttes legeredményesebb játékosa volt – ezúttal két gólt szerzett. A magyar keret tagjai a szombat délelőtti edzés után még kaptak egy rövid pihenőt. Legközelebb hétfőn találkoznak, kedden pedig elindulnak Celjébe, a vb helyszínére, ahol június 22-én, szerdán este lejátsszák első csoportmeccsüket.

– Jól sikerült a felkészülésünk, úgy érzem játékban fejlődtünk, s az erőnléti munkával sem volt gond. Tavaly, ugyancsak Celjében megnyertük az Európa-bajnokságot, de tisztában vagyunk vele, hogy a vb más, mint egy Eb. A 2021-es aranyérem magabiztosságot adhat, de nem ebből fogunk kiindulni. Meccsről meccsre készülünk 

– beszélt Vámos Míra az elmúlt hetekről. Míg a debreceni csapattársak pihennek olvasható a – debreceni klub honlapján –, Míra nyaralás helyett edzőtáborban töltötte az elmúlt heteket. Nehéz, fárasztó volt a szezon, de cseppet sem bánom, hogy a strand helyett edzőtáborban voltam – folytatta a sportoló, aki egyre izgatottabb a világbajnokság miatt. Jó, hogy a magyar határtól nincs túl messze Celje, tavaly is tapasztaltuk, hogy milyen nagy segítséget jelenthetnek a szurkolók. Tudjuk, hogy milyen Eb-t nyerni, de világbajnok is szeretnék lenni! – tette hozzá a 19 éves játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában