DVSC

2022.06.07. 20:00

Egy álom vált valóra

Pávkovics Bence igazi debreceninek érezhette magát az elmúlt 4 esztendő során.

Forrás: NS-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata május végén jelentette be, hogy elhagyja az együttest az elmúlt időszak egyik alapembere, Pávkovics Bence. A 25 éves középső védő 4 szezont töltött a Lokinál, ezalatt 118 mérkőzésen lépett pályára és 7 találatot szerzett.

A mohácsi születésű futballista a Hajdú-bihari Napló megkeresésére elárulta távozásának okát, illetve felelevenítette a DVSC-nél szerzett élményeit.

– Semmi különleges esemény nem történt, megbeszéltük a családdal és közösen úgy döntöttünk, hogy új kalandokat keresünk. A klub szeretett volna hosszabbítani velem, de nagy vágyam, hogy külföldön is kipróbálhassam magam. Úgy éreztem, ez most egy jó alkalom lehet erre, bízva abban, hogy érkeznek majd ajánlatok – mondta.

Pávkovics Bence 2020 nyarán, az Újpest elleni találkozón
Forrás: Magyar Nemzet-archív

A hátvéd 2018 nyarán tette át a székhelyét Újpestről a cívisvárosba, és az első szezonjában bajnoki bronzérmet szerzett a gárdával. – Ebben az elmúlt négy évben átéltem sok pozitív és sajnos negatív élményt is. Az első idényben a harmadik helyen végeztünk, az egy nagyon jó szakasza volt a karrieremnek.

Aztán következett a kiesés, akkor az egész csapattal együtt én is elég mélyen voltam.

Hála istennek az NB II.-ből rögtön sikerült visszajutnunk az élvonalba, oda, ahova ez a csapat való. A most lezárult bajnoksággal kapcsolatban felemás érzéseim vannak. A hetedik helyezés szerintem elfogadható eredmény jelen pillanatban, viszont a Loki, mint klub ennél sokkal többet érdemel – hangsúlyozta.

Idén februárban az MTK elleni mérkőzésen
Forrás: NS-archív

Sokat tanult

Pávkovics Bence, amikor Újpestről áttette a székhelyét a cívisvárosba, akkor úgy fogalmazott, hogy gyerekkori vágya volt, hogy egyszer a DVSC-ben játszhasson. – Fantasztikus, hogy ez megtörtént velem és a Loki focistája lehettem.

A város és a szurkolók befogadtak, így az elmúlt években debreceninek érezhettem magam, sok barátot szereztem, tényleg egy álmom valósult meg ezzel.

Külön hálás vagyok Szima Gábornak, az akkori elnöknek, aki látta bennem a potenciált, ezzel újra beindítva a karrieremet. Rajta kívül is minden szakembernek és csapattársamnak sokat köszönhetek, rengeteget tanultam és fejlődtem általuk – fogalmazott.

A védő a 2021-2022-es évad elejét kénytelen volt kihagyni, hiszen a rajt előtt Finnországban Achilles-műtéten esett át.

Elmondta, nagyon jó döntés volt az a beavatkozás, szinte jobb állapotban van a lába, mint előtte bármikor. Így bátran várhatja a megkereséseket, majdnem minden nap csörög is a telefonja az ajánlatokkal, azonban a jövőjét tekintve még nem dőlt el semmi.

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában