Ütős mezőny

2022.06.02. 10:48

Az év debreceni salakversenye jön hétfőn

A Grand Prix kvalifikációs sorozat második állomásán azért küzdenek a versenyzők, hogy a világ legjobbjai közé kerülhessenek.

Balról: Szabó Péter, a Schaeffler ügyvezető igazgatója, Baráth Norbert, a SpeedWolf Debrecen ügyvezetője és Barcsa Lajos alpolgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón | Forrás: Kiss Annamarie

A SpeedWolf Debrecen a nagy sikerű májusi Eb-selejtezőt követően pünkösd hétfőjén világbajnoki selejtezőt rendez a Perényi Pál Salakmotor Stadionban. A versenyen hatalmas a tét, a világ legjobb salakosait felvonultató Grand Prix mezőnyébe juthat a 4 legjobban teljesítő pilóta.

A szurkolók visszatérő közönségkedvenceket is üdvözölhetnek majd. Itt lesz például a lett Andzejs Lebedevs és a dán Michael Jepsen Jensen is, akik korábban már belopták magukat a cívisvárosi publikum szívébe.

A klub csütörtökön reggel sajtótájékoztatót tartott a futam kapcsán, ahol Barcsa Lajos alpolgármester elmondta, hogy kilenc éve nem volt ilyen rangú verseny Debrecenben. – Óriási sportdiplomáciai eredmény ez, amely mutatja, hogy a salakmotor területén újjáéledés fázisában vagyunk. Emellett öröm látni, hogy az utánpótlás is bontogatja a szárnyait. Jó döntés volt annak idején városi szinten is beállni a debreceni salakmotor mögé, amikor Baráth Norbert megkeresett bennünket az együttműködés kapcsán. Azóta is igyekszünk segíteni a klubot, idén is 10 millió forintot szánunk a SpeedWolf támogatására. Az ez évi versenyeken egyre nagyobb számban vett részt a közönség, bízom benne, hogy ezúttal is sokan látogatnak majd ki – fogalmazott a városvezető.

Forrás: Kiss Annamarie

Vannak még tervek

Baráth Norbert, a SpeedWolf Debrecen ügyvezetője felidézte, szeptemberben lesz három éve, hogy az első versenyüket megrendezték. – Nagy fába vágtuk a fejszénket, sok munkával és idővel jár ez, de kitartóan tettünk a dolgunkat, és ez a jövőben is így lesz. Szerencsére sokan állnak mellettünk, például az önkormányzat és a Schaeffler már a kezdetektől, illetve több kisebb cég is támogatja a futamokat, nélkülük nem működne ez.

Vannak még természetesen terveink, szeretnénk, hogy minél nagyobb volumenű dolgokat megvalósíthassunk a jövőben. Ez a sportág megérdemelné, hiszen óriási hagyományokkal rendelkezik.

Nagyon jó volt a hétvégén ott ülni a Debrecen Drive-on a Nagyerdő fái alatt, ott, ahol elkezdődött az egész debreceni salakmotor – fogalmazott a szakember, majd hozzátette, bízik abban, hogy hétfőn telt ház várja majd a vaspapucsosokat.

Baráth Norbert említést tett az utánpótlásképzésükről is. – Büszke vagyok a SpeedWolf Junior projektünkre, két fiú már van, aki motoros edzéseken is részt vesz. Három-négy olyan farkaskölykünk van, akikből tényleg versenyzők válhatnak a jövőben, bízunk benne, hogy augusztus 20-án már megmutathatjuk őket a nagyközönségnek is.

Óriási siker

Szabó Péter, a Schaeffler ügyvezető igazgatója a debreceni sportélet hű támogatója. Véleménye szerint a környékbeliek ki vannak éhezve a technikai sportokra. – Régóta hangoztatom, és azóta is tartom ezen véleményemet. A Debrecen Drive-on is igyekeztünk megmutatni, hogy nekünk mint autóipari cégnek sok tevékenységünk van a sport területén. Ezért fontos, hogy a város életében a társadalmi felelősségvállalásunkat is teljesítsük azzal, hogy lehetőségünkhöz mérten támogassuk azt. Óriási sikernek tartom a város és a klub életében azt, hogy egy ilyen viadal érkezik a Gázvezeték utcára. Bízom benne, hogy minél többen kijönnek, és jól szórakoznak majd – fogalmazott.

A világbajnoki kvalifikációs selejtező sorozat második állomása tehát hétfőn 16 órától kezdődik a Gázvezeték utcai Perényi Pál Salakmotor Stadionban. A versenyt megelőzően délelőtt 10.30-tól hivatalos edzést rendeznek a majd az oválon, amit bárki ingyenesen megtekinthet.

Bakos Attila

A világbajnoki kvalifikáció startlistája

1. Anže Grmek (Szlovénia)
2. Erik Riss (Németország)
3. Andrei Popa (Románia)
4. Jack Holder (Ausztrália)
5. Michael Jepsen Jensen (Dánia)
6. Rohan Tungate (Ausztrália)
7. Vitalii Lysak (Ukrajna)
8. Tomas Jonasson (Svédország)
9. Andžejs Lebedevs (Lettország)
10. Magosi Norbert (Magyarország)
11. Steven Goret (Franciaország)
12. Szymon Woźniak (Lengyelország)
13. Hynek Štichauer (Csehország)
14. Frederik Jakobsen (Dánia)
15. Bartosz Smektala (Lengyelország)
16. Olegs Mihailovs (Lettország)

Tartalékok:

1. Miran Praznik (Szlovénia)
2. Kónya sándor (Magyarország)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában