DVSC

2022.05.24. 16:26

Remélik, ez csak az út eleje

Ábrók Zsolt és Szilágyi Zoltán is kiemelte, a csapat elbírta a dobogós célkitűzés jelentette terhet.

Forrás: Molnár Péter

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, harmadik lett a DVSC Schaeffler együttese a női kézilabda NB I.-ben, ami azt jelenti, hogy tizenegy idényt követően végzett újra dobogós helyen a Lokomotív. A Magyar Kupa tavalyi ezüstérme után idén ezúttal a Ferencváros elleni negyeddöntő jelentette a végállomást, míg a nemzetközi kupában a román Magura Cisnadie bizonyult túl nagy falatnak a piros-fehérek számára.
Valószínűleg az utóbbi lehetett a fájdalmasabb a lokisták számára, de ahogy Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője rámutatott, ha összejött volna a csoportkör, lehet, hogy a bajnokságban csúszik le a dobogóról a gárda. 

Mindennek megvan a saját maga ritmusa és üteme – szögezte le a Hajdú-bihari Naplónak a vezető.  – Jövőre az a cél, hogy a csapat ismét dobogón végezzen, és emellett a nemzetközi kupában elérje a csoportkört. Bízom benne, idővel eljutunk oda is, hogy Final Fourt játszunk 

– tekintett előre. Majd a jelenbe visszakanyarodva  reményét fejezte ki: az együttes a bronzéremmel egy hosszú út elejére, és nem a végére érkezett. – Rengeteg munkánk van ebben az eredményben az elmúlt évekből. Amikor 2014-ben elkezdtem ezt a munkát, azt a célt tűztem ki magunk elé, hogy a DVSC visszakerüljön a helyre, ahova való. De semmit nem adnak ingyen, meg kellett érte dolgozni keményen, és most végre siker koronázta az erőfeszítéseket. Büszke vagyok az egész csapatra: a kollégákra, a stábra, a játékosokra, mindenki hozzátette a részét az elmúlt években ahhoz, hogy a újra bajnoki érmet akasszanak a nyakunkba – hangsúlyozta.

Az ügyvezető nem tagadta, ezúttal is megvoltak a hullámvölgyek, főleg az őszi szezonban küzdöttek ezzel, de Kovács Annáék remek csapatot, közösséget alkottak, amely szinte minden mérkőzésen képes volt kirángatni magát a legmélyebb gödörből is, és elbírta azt, hogy kimondott cél a dobogó. Rámutatott, főleg a szezon végén látszott, hogy a biztos bronzérem tudatában, teher nélkül mennyire másként játszott a csapat az utolsó három-négy fordulóban.

Arra a kérdésre, hogy vajon mit szólhatnak az ellenfelek ahhoz, hogy a Lokival ismét nagyon komolyan számolni kell a bajnokságban, az ügyvezető leszögezte, ők ezzel nem foglalkoznak, csak magukra figyelnek. – Persze mindig odavonzza a tekinteteket, ha egy csapat jön fel és építkezik, de szerintem a magyar kézilabdának csak jót tesz, ha megjelenik egy, vagy több új ellenfél. Jelenleg hat válogatott játékosunk van, és remélem, a jövőben még több is lesz. Például ha Vámos Míra így folytatja, akkor idővel elkerülhetetlené válik, hogy meghívják a keretbe, de most egyelőre még a junioroknál van feladata Török Lillyvel együtt – mondta el Ábrók Zsolt.

„Aztán elindultunk fölfelé…”

Lapunk természetesen kíváncsi volt, hogy a gárda nyáron kinevezett edzője, Szilágyi Zoltán miként értékeli tanítványai szereplését. A szakember nem kertelt, elismerte, hogy a vártnál nehezebben indult be a csapat szekere, sokszor akadozott a játék, de a lányok edzésmunkája, küzdeni akarása végig példamutató volt, ami sok nehézségen átlendített őket a bajnokságban. 

– Már az ősszel is voltak kifejezetten jó mérkőzéseink, de igazából tavaszra állt össze a csapat. Nagy volt rajtunk a teher, de ebből egy részt mi tettünk a vállunkra. Annak nagyon örülök, hogy végül elbírtuk, ráadásul sokat léptünk előre ebben az évben, a fiatal játékosaink is folyamosan fejlődtek. Egyre lendületesebben, egyre magasabb színvonalon kézilabdáztunk 

– vélekedett. A tréner szerint a januári, Siófok elleni idegenbeli találkozó volt talán a fordulópont, amikor a betegségek miatt gyakorlatilag fél csapattal is elhozták a két bajnoki pontot a Balaton partjáról. 

– A következő héten kidőlt a gárda másik fele is, a kihagyásból visszatérők pedig legyengült állapotban voltak kénytelenek vállalni a játékot, de szerencsére így is nyertünk a Vasas ellen egy szörnyű mérkőzésen. hazai pályán. Aztán elindultunk fölfelé, de az igazi áttörést a váciak elleni győztes márciusi mérkőzés jelentette a Hódosban, rá egy hétre pedig a Mosonmagyaróvárt múltuk felül nyolccal idegenben. Ez a két eredmény olyan lendületet adott, amelyet aztán tudtunk tartani az idény végig – vetett számot Szilágyi Zoltán.

Legközelebb július 7-én gyűlik össze a csapat, hogy felmérésekkel kezdje meg a felkészülést a 2022–23-as idényre, az alapozás pedig négy nap múlva indul, melyen természetesen már ott lesznek a piros-fehérek új igazolásai – Kácsor Gréta, Hámori Konszuéla, Töpfner Alexandra és a francia válogatott kapus, Catherine Gabriel – is. A felkészülést nyolc hetesre tervezi a szakmai stáb, gárda a tervek szerint idén is eltölt egy hetet a hagyományos balatoni edzőtáborban. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában