Futsal

2022.05.31. 15:23

Egy kézzel már fogják az érmet

Krajcsi Bence nagyon letört az egyenlítésnél, ám után már csak az járt a fejében, hogy akkor hosszabbításban kell megnyerniük a meccset.

Forrás: Napló-archív

Ahogy arról már keddi lapszámunkban beszámoltunk, óriási csatában, hosszabbítás után 6–5-re legyőzte a Veszprémet a Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata a bronzéremért folyó párharcának második összecsapásán. Az egyetemisták félidőben kettő-nullra vezettek, majd a 34. percben már néggyel is. Akkor nem sokan gondolták volna, hogy egy minutummal később már 4–2 áll majd az eredményjelzőn, azt meg főleg nem, hogy rendes játékidő utolsó pillanataiban egy második „black out” következtében két újabb gólt benyelnek a hazaiak, és jöhet a ráadás.

Ám hiába kezdte a hosszabbítást lélektani hátrányból Elek Gergő együttese, két brazilja, a mezőny legjobbjaként csillogó Rodrigo, valamint Thiago találataival képletesen szólva másodjára is megnyerte a mérkőzést.

Nem volt könnyű helyzetben Krajcsi Bence, a hajdúságiak hálóőre, hiszen hiába védett kiválóan, a DEAC kétszer egy perces rövidzárlata majdnem tönkretette az estéjét. – A múlt pénteki idegenbeli győzelemnél átszakadt egy olyan óriási gát, amit már jó ideje próbáltunk lebontani – fogalmazott a Hajdú-bihari Naplónak a játékos. – Azután végre elhittük, hogy felül tudjuk múlni a bakonyiakat, és mivel pont az otthonukban tettük ezt, így joggal bízhattunk benne, hogy hazai közönség előtt megismételhetjük a bravúrt. Ennek is köszönhetően remekül kezdtük a hétfői mérkőzést, gyorsan vezetést szereztünk, melyet sikerült még a szünet előtt megduplázni, úgy érzem teljesen megérdemelten. Félidőben azt beszéltük, hogy meg kell rúgnunk a harmadik gólt, nehogy belelkesedjenek, mert képesek rá. Meg is szereztük, sőt, aztán a negyediket is, majd jött az 5 a 4 elleni játék amit múlt héten nagyon jól kivédekeztünk, most viszont nem ment – taglalta a kapus, aki úgy látta, fejben és testben is fáradnak, ami nem csoda, hiszen mindössze két napja volt a gárdának pihenni.

Ám szerencsére mentálisan elbírta a DEAC, hogy az utolsó pillanatokban mentette hosszabbításra a meccset az ellenfél.

A korábbi összecsapásokon talán ebben tudott Krajcsiék fölé nőni a dunántúli alakulat, mert bár játékban pariban voltak a bakonyiakkal, de fejben erősebbek voltak Tatai Józsefék. – Ám most nem törtünk meg, ez is kellett a sikerhez! Sok helyzetet dolgoztunk ki, de az is igaz, hogy én sem unatkoztam. Sajnos két szerencsésnek – takart lövés, megpattanó labda – mondható duplával visszajöttek a meccsbe. A negyedik gólnál kinéztem a lelátón helyet foglaló anyukámra, nem kertelek, a sírás kerülgetett, hogy miért velünk történik ez, de aztán elhessegetem magamtól a negatív gondolatokat, és csak arra koncentráltam, ha már így alakult, akkor a hosszabbításban nyerjük meg a meccset. Nem mondom, hogy 5–5-nél nem fordult meg a fejemben, akár büntetőrúgások is dönthetnek, de szerencsére Thiago gyönyörű lövése pontot tett a mérkőzésre. Óriási lelkesedés van bennünk, nagyon akarjuk a bronzérmet, de nem szállunk el, tudjuk, pokoli kemény csapat a Veszprém, amely mindent meg fog tenni, hogy életben maradjon a párharcban. Van három meccsünk behúzni a még szükséges egy győzelmet, meg kell csinálnunk! – adta ki a jelszót Krajcsi Bence.

A párosítás harmadik összecsapását péntek 18-30-tól rendezik Veszprémben, az egyik fél három győzelméig tartó párharcban összesítésben a DEAC 2–0-ra vezet.

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában