Amerikaifutball

2022.04.23. 10:08

Régi-új sorozatban szerezné meg idei első győzelmét a DEAC Gladiators

A csapat Blue Bowl Cupban lép pályára.

Új szabályrendszerben játsszák a Blue Bowlt | Forrás: DEAC-archív

Amerikai Futball. Korábban mindössze két idényt élt meg a Blue Bowl Magyarországon. 2006-ban még Debrecen Gladiatorsként ezüstérmes lett a csapat a sorozatban, ám annak a bizonyos évnek már hírmondója sem maradt a cívisvárosiaknál. A Magyar Amerikai Futball Szövetség most újjáélesztette a Blue Bowlt egy új szabályrendszerrel kiegészítve. 

Az idei megmérettetés egyik érdekessége, hogy mindig az alacsonyabb osztályú bajnokságok importszabálya érvényes. A Debreceni Egyetem csapatának ellenfele a Divízió II.-ben szereplő Diósd Saints lesz, ami azt jelenti, hogy csak magyar állampolgársággal rendelkező játékosok léphetnek pályára a találkozón. A DEAC Gladiatorsnek szüksége lenne egy sikerre most, hiszen nem kezdődött jól a bajnokság. Két vereség után nehéz helyzetbe kerültek a cívisvárosiak, így a Blue Bowl Cupban a negyeddöntőből való továbbjutás mellett az lesz a cél, hogy sikerélményt is szerezzen a csapat. 

A Diósd Saints–DEAC Gladiators találkozó szombaton 16 órakor kezdődik. A továbbjutó a magyar bajnok Budapest Wolvesszal mérkőzik meg az elődöntőben.

HBN 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában