Amerikaifutball

2022.04.24. 14:20

Blue Bowl: megszenvedtek a gladiátorok az elődöntőért

A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata tartalékosan utazott el Diósdra, de Radu Ádám parádés teljesítményének köszönhetően továbbjutott a Blue Bowl Cupban.

Forrás: Tóth Alexandra / deac.hu

Sok hiányzóval, sérülttel és betegségből visszatérővel volt kénytelen pályára lépni a DEAC Gladiators szombaton. Az újra életre hívott Blue Bowl Cupban a cívisvárosiak a Divízió II-ben szereplő Diósd Saints otthonába látogattak. A meccsen a külföldi játékosok – Abdulrahman Anka és a román-magyar kettős állampolgárokat leszámítva – nem léphettek pályára, olvasható a deac.hu-n.

Az első félidőben a védelem remekül szerepelt, míg a támadósor kissé botladozott. Ennek ellenére megszerezte a vezetést a DEAC Radu Ádám révén a második negyedben, amelyre jött egy diósdi válasz Szűcs Fábián futásával (6-6). Így a félidei pihenőre döntetlen állással mehetett a két csapat.

A harmadik negyed remekül indult, hiszen a marosvásárhelyi Radu visszahordta a Saints kick-offját (12-6). Ennek ellenére izgalmassá tették a meccset a szentek, hiszen Emhő Sebestyén révén ismét egalizáltak (12-12). Azonban a találkozó egyik legjobbja, Radu újabb TD-t szerzett, így mesterhármasával eldöntötte a párharcot. A DEAC Gladiators ugyan nehézkesen és tartalékosan, de 18-12-re győzött, és bejutott a Blue Bowl elődöntőjébe, ahol a magyar bajnok Budapest Wolves vár majd rá. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a védelem ismét remekelt, többek között Abdulrahman Anka teljesítménye kiemelendő, aki 2 sacket is jegyzett.

A gladiátorok legközelebb idei első bajnoki győzelmükért fognak küzdeni, hiszen május 8-án a Guardians otthonába látogatnak, Szegedre.

Diósd Saints – DEAC Gladiators 12-18 (0-0, 6-6, 6-12, 0-0)

Pontszerzők: Emhő Sebestyén, Szűcs Fábián 1-1 TD, illetve Radu Ádám 3 TD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában