Kosárlabda

2022.04.27. 20:24

A DEAC-ot az ág is húzta, vereséggel térhetnek haza Debrecenbe

A debrecenieknél ráadásul egy fiatal játékos is megsérült.

Forrás: Napló-archív

Az Oroszlány vendége volt a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A középszakaszának 6. fordulójában szerda este. Berényi Sándor együttesének ahhoz, hogy megmaradjon a matematikai esélye a rájátszásba jutásra, mindenképpen győznie kellett volna a Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban. A Kaposvár elleni csalódást keltő 28 pontos hazai vereséget követően a klub vezetésének döntése értelmében a csapat a hátralévő mérkőzéseket Josh Hagins és Xavier Thames nélkül vívja meg, így a hajdúságiak fiatalabb kerettel vágtak neki a hétközi meccsnek.

Dzseletovics remekelt

A találkozót jól kezdték a debreceniek, a harmadik percben már 10–5-re vezettek, és mind a 10 pontot Djrodje Dzseletovics szerezte. Az első tíz perc végéig nem hagyott alább a cívisvárosiak lendülete, 27–16-os előnyről folytathatták a meccset. Ezt követően azt tapasztalhattuk, amit már korábban is a DEAC mérkőzésein, jelentős visszaesés a játék színvonalában, illetve a dobott kosarakban. Öt minutum elteltével már négyre olvadt a hajdúságiak előnye. A szünet előtt az egyenlítés, majd a fordítás is összejött az OSE-nak, 50–44 vezetéssel mehettek félidőre a hazaiak.

A második játékrész első öt percében sem tűnt úgy, hogy sikerült rendezni a sorait a debrecenieknek, hiszen a Lions ekkor már 69–54-re ment. Majd a hazaiak az első tíz minutumhoz hasonlóan gyengélkedtek, ezt az egyetemisták kihasználták, így a hajrára 75–67-re csökkent a felek közti különbség. A záró felvonás oroszlányi kosarakkal indult, két minutum elteltével elszállni látszott a remény, amikor már 84–67-re mentek a vendéglátók. Ahogyan telt az idő egyre meggyőzőbb volt az OSE előnye, két perccel a vége előtt már 21-el, 100–79-re vezettek Calhounék. A DEAC-ot az ág is húzta, hiszen a fiatal Sagodi Róbert megsérült, saját lábán el sem tudta hagyni a pályát. A találkozó végeredménye 103–83 lett, az Oroszlány magabiztos győzelmet aratott. Az összecsapáson a legtöbb pontot Calhoun szerezte, szám szerint 27-et. A DEAC oldaláról Djordje Drenovac 17 pontot hozott össze.

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a következő fordulóban a Kecskemétet látja vendégül jövő hét kedden az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. 

Arany Balázs

Tippmix férfi NB I., középszakasz, középház 6. forduló

OROSZLÁNY–DEAC-TUNGSRAM 103–83 (16–27, 34–17, 25–23, 27–16)

Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok. V: Cziffra Csaba, Frányó Péter, Makrai Márton

MVM-OSE Lions: Ihring 16/3, Mesicek 20/6, Calhoun 27/21, Burns 10, Dorogi 4. Cserék: Garamvölgyi 8, Parrish 7/3, Ruják 4, Carev 4, Molnár 2, Mucza -, Tóth B. -. Vezetőedző: Krasovec Sebastjan

DEAC-Tungsram: Kerpel-Fronius 4, Valerio-Bodon 10/6, Dzeletovics 16/3, Drenovac 17, Aska 12. Cserék: Neuwirth -, Balázsi 2, Polyák 11/3, Sagodi 6, Gáspár 5/3. Vezetőedző: Berényi Sándor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában