A Tolnát verték

2022.03.14. 20:11

Idén is bajnoki döntőt játszhatnak a DEAC női futsalosai

A Debreceni Egyetem gárdája idegenben is legyőzte a Tolnát.

Forrás: deac.hu

A DEAC női futsalosai vasárnap a tolnaiak csarnokában juthattak be a bajnoki döntőbe. Quirikó Vivien együttese a párharc első meccsén 4-0-s győzelmet aratott a DESOK-ban, de a végeredmény csalóka, hiszen Reveland Zoltán tanítványai okoztak kellemetlen pillanatokat.

 

A „visszavágón” a deac.hu tudósítása szerint az első helyzet Krascsenics Csilla előtt adódott, ám ezt követően a Tolna igyekezett dominálni, de szerencsére Torma Lilla több nagy védéssel jelentkezett. Az első félidőben több olyan játékvezetői ítélet született, ami a DEAC-ot sújtotta, elég csak Fülöp Diána sárgájára gondolni. Nagy Anikó egy kemény fault miatt rosszul esett, ám szerencsére folytathatta a mérkőzést. Fülöp pedig egy kemény lövésbe „nézett bele”, ám ez sem szegte a kedvét.

 

A második játékrész elején ismét Fülöp kapott sárgát. Az emberhátrány során hősiesen védekezett a Debrecen, így nem változott az eredmény. Ez a részsiker hatalmas löketet adott nekik. A 32. percben megszerezték a vezetést: Deczki Vanda próbált menteni, de a felszabadítása Nagyot találta el, a DEAC játékosáról pedig bepattant a labda. Kicsit később Horváth Viktória növelhette volna a fórunkat, de a léc kibabrált vele. A hajrában a hazaiak ismét elővették az öt a négy elleni játékot, ám ebből megint az egyetemisták profitáltak, hiszen Krascsenics Csilla bevette az üresen tátongó kaput.

 

– Az első meccshez képest ez nehezebb volt, és nem is játszottunk olyan jól, mint legutóbb. Ezúttal kevés helyzetet alakítottunk ki, míg Torma Lillának több bravúrt kellett bemutatnia. A második játékrész elején Fülöp Dia kiállításával még nehezebb helyzetbe kerültünk, de a kétperces emberhátrányt sikerült kivédekezni, ez plusz erőt adott a meccs hátralévő részéhez. A vezetést egy szerencsés találattal szereztük meg. Az utolsó percekben vészkapus játékra váltott a Tolna, de ezt ismét sikerült kivédekezni, és gólt szerezni belőle. Ez a mérkőzés nem annyira a szép játékról szólt, hanem inkább a fegyelmezett védekezésről és az akaraterőről, de a győzelem igazi csapatmunka eredménye, mindenki kivette a részét a sikerből – összegzett a klubhonlapnak Quirikó Vivien.

 

A DEAC a fináléban a Budaörssel csatázhat az aranyéremért.

 

A tények

 

Női futsal NB I., elődöntő, 2. mérkőzés


2F-Bau Tolna-Mözs-DEAC 0-2 (0-0)


gólszerzők: Nagy A. (32.), Krascsenics (39.).


A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Fülöp, Horváth V., Krascsenics. Cserék: Pócsik, Nagy A., Gajzágó, Sovány, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.


Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-0 a DEAC-nak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában