DEAC

2022.02.16. 08:35

Ötször találtak be a debreceni futsalosok, egy félpályás szólógólt is lőttek

A Debreceni Egyetem alakulata magabiztosan győzte le az újoncot.

Forrás: Derencsényi István / deac.hu

A DEAC női futsalosai kedden pótolták a Csepel elleni mérkőzést, amely január végén betegségek miatt elmaradt. A Csepel volt a pályaválasztó, de a két klub megegyezése alapján a DESOK-ban feszültek egymásnak a felek, tudatta a deac.hu.

 

Ahogy arra számítani lehetett, az egész meccsen a DEAC volt fölényben. Az első komolyabb lehetőség Nagy Anikó előtt adódott, de ebből nem született gól. Ezt követően Üveges Katalin lövése megpattant az egyik csepelin, a labda végül a kapufát érintette. Sokáig nem módosult az eredmény, aztán a szünet előtt kétszer is bevette vetélytársa kapuját a Debrecen. Előbb Czégény Zsuzsánna passzát követően Üveges Katalin használta ki, hogy kicsit fellazult a vendégek hátsó alakzata. Majd Gajzágó Flóra ellopta a játékszert az egyik védőtől, aztán a lökete megzörgette a hálót. A Csepel főleg a stabil védekezésre összpontosított, így Torma Lillának nem igazán akadt dolga az első félidőben.

A térfélcsere után sem változott a helyzet, ismét főleg a vendégek térfelén zajlott a küzdelem. A 26. percben Nagy Anikó is beköszönt, a 20 éves DEAC-játékos a lécről lepattanó labdát küldte a gólvonalon túlra. Hat minutummal később Pócsik Lívia centerezésébe balszerencsésen ért bele Kókai Krisztina, ezzel már néggyel vezettek az egyetemisták. A végeredményt az a Horváth Viktória állította be, aki talán az összecsapás legszebb találatát szerezte: a felezővonal környékéről indult meg, egy finom csellel becsapta a védőjét, végül kipókhálózta a bal felsőt. A végéhez közeledve felbátorodtak Kincses Ernő tanítványai, de a szépítés nem jött össze nekik.

 

– Ez a mérkőzés – leszámítva az elejét – sokkal jobban tetszett, mint a néhány nappal ezelőtti TFSE elleni. A védekezésünk nagyrészt rendben volt, támadásban pedig hatékonyabbak voltunk. Hiányérzetünk abból a szempontból lehet, hogy ma is sok helyzet kimaradt. Mindenki kapott lehetőséget, és mindenki kivette a részét a győzelemből – összegzett a klubhonlapnak Quirikó Vivien vezetőedző.

 

A DEAC-ra szombaton jóval nehezebb ütközet vár, hiszen a Tolna érkezik Debrecenbe.

 

A tények

 

Női futsal NB I., 12. forduló


Csepel Utánpótlás SE-DEAC 0-5 (0-2)


Gólszerzők: Üveges (18.), Gajzágó (19.), Nagy A. (26.), Kókai (32. – öngól), Horváth V. (35.)
 

A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Üveges, Nagy A., Horváth V. Cserék: Pócsik, Krascsenics, Fülöp, Gajzágó, Sovány, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában