Boksz

2022.02.09. 19:07

Nem minden magyar öklöző Bocskai-érett a szövetségi kapitány szerint

Bertók Róbert szövetségi kapitány sem volt túlságosan elégedett, amikor a szerdai nap eseményeiről kérdezte a Hajdú-bihari Napló.

Bertók Róbert

Forrás: Napló-archív

A tizennégy magyarból mindössze egy győzött a 66. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny szerdai napján, ha hozzátesszük, hogy Kovács Pál egy másik magyart, Balla Andrást vert meg, úgy pedig még szomorúbb a kép.

 

– Nyolc felnőtt magyar bajnokunk nincs itt, 14-15 válogatott kerettag hiányzik betegség miatt, ezzel a helyzettel nehéz mit kezdeni – világított rá a szerény szereplés lehetséges okára Bertók Róbert. – Szaka Istvánt leszámítva szerdán válogatott versenyzőnk nem lépett ringbe külföldi ellen, ami azért nagyjából előrevetítette, hogy mi fog történni. Persze így is van, aki önmagához képest alul teljesített. Azzal együtt, hogy brazil ellenfele remek bunyós, Szaka teljesítménye elmaradt a várttól. Bár én úgy láttam, hogy az első menetet szűken, de elhozta, a másodikban mind mentálisan, mind fizikailag elfogyott, az ellenfele felőrölte. Úgy néz ki, egy menetre volt kalibrálva, ami csalódást keltő, ennél jobb állapotban kell lennie, ha ilyen ellenféllel fel akarja venni a versenyt.

 

Az elmúlt két nap ráerősített arra, amit eddig is tudtunk, hogy a súlycsoportokban a másod-, harmad vonalban nem állunk jól. Ki kell mondani, az itt elindított versenyzők egy része még nem Bocskai-érett. Sok feladat hárul a trénerekre, ha van egy nagyon jó válogatott ökölvívó sosem felejtjük el megdicsérni a klubedzőket, hiszen az ő munkájuk eredménye, milyen képességű sportolók kerülnek a keretbe – ám azt is el kell mondani, van még tennivaló bőven – fejtegette a szövetségi kapitány.

 

Csütörtökön már több válogatott ökölvívó is ringbe lép a Bocskain, a küzdelmek 14 órától kezdődnek. A viadal nem zárt kapus, de a nézőknek az egészségügyi előírásoknak megfelelően érvényes védettségi igazolvánnyal kell rendelkezniük.

 

MSZ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában