Vereség az Ózdtól

2022.02.06. 13:46

Nem indult jól az év a DEAC kéziseinek

Távolabb került a DEAC kézilabdacsapata a felsőháztól, miután az új év első NB I/B-s mérkőzésén hatgólos vereséget szenvedett hazai pályán az Ózdtól.

Forrás: deac.hu

Két tartalékos csapat találkozott egymással a másodosztályú küzdelemsorozat 13. fordulójában. A DEAC és az Ózd együttesét is betegségek és sérülések tizedelik, a vendégek mindössze tíz játékossal érkeztek – ebből három kapus –, míg a Debrecennél fiatalok helyettesítették a hiányzókat, olvasható a deac.hu beszámolójában.

 

Kezdetben mindkét gárda nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, alig negyedóra alatt még csak öt gólt láthatott a közönség (a borsodiak vezettek 3-2-re). Lassan potyogtak a gólok, majd a 22. percben – a mérkőzés folyamán először – átvette a vezetést a DEAC. Az előnyt nem sikerült sokáig tartaniuk, a félidő végén 10-7-re vezetett az Ózd.

 

A folytatásban sem került közelebb ellenfeléhez a Debrecen, sőt. Pontatlanok voltak a passzok, eladták a labdát, nem koncentráltak eléggé a befejezéseknél, és ezeket a hibákat az Ózd könyörtelenül kihasználta. Nem találták a ritmust, a vendégek pedig egyre jobban megléptek, és végül magabiztos, 23-17-es győzelmet arattak.

 

A DEAC jelenleg a 8. helyen áll a tabellán, és pontszámot tekintve is távolabb került a felsőháztól. Következő mérkőzésüket jövő hét vasárnap, a Ferencváros otthonában játsszák.

A tények

 

Férfi kézilabda NB I/B, 13. forduló


DEAC – ÓAM-Ózdi KC 17-23 (7-10)

 

DESOK. Vezette: Budai-Bock, Wenzel.


DEAC: Boros – Gidai 4 (2), Rédei 1, Kathi, Hornyák 1, Mucza 2, Péter D. 1; Mándi, Bíró Á. 2, Fülöp 1, István P., Szolnoki 1, Zalai 2, Kozma, Fábián 2, Király.

 

Kiállítások: 8, ill. 0 perc.


Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában