Atlétika

2022.02.04. 20:09

Idénybeli legjobbja sem volt elég Kozák Lucának a döntőhöz Berlinben

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola gátasa 8.10 másodperccel az ötödik lett 60 gáton.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A távolugró Lesti Diana negyedik helye jelentette a legjobb magyar szereplést a pénteki, berlini fedett pályás nemzetközi atlétikai viadalon.
 

A verseny eredményközlője szerint Lesti negyedik próbálkozására 6,44 méterre repült, ami mindössze négy centivel marad el az egyéni csúcsától. A másik magyar induló, Farkas Petra 6,16 méterrel hatodik lett, a győzelmet a svéd Khaddi Sagnia szerezte meg 6,68 méterrel.


A viadal harmadik magyarja, Kozák Luca 60 méter gáton előfutamában 8.10 másodperccel idénybeli legjobbját futotta, de ezzel csak ötödik lett, ami nem volt elég a fináléba kerüléshez.

 

A verseny „nagyágyúi” közül a rúdugrásban olimpiai bajnok svéd Armand Duplantis 5,92 méteren csak harmadikra jutott át, de amikor 6,03 méterrel megnyerte a versenyt, háromszor megkísérelte átugrani a 6,19 méteres világcsúcsmagasságot. A tokiói aranyérmes egy ízben nagyon közel járt a rekorddöntéshez, harmadikra a léc csak „hosszas gondolkodás” után esett le, a csúcsdöntés így elmaradt.

 

Férfi 60 méteren a Tokióban százon meglepetésre olimpiai bajnok Lamont Marcell Jacobs 6.51 másodperccel nyert, az olasz sprinter ötkarikás sikere óta először versenyzett.

 

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában