Ökölvívás

2022.02.11. 16:24

A Bocskairól jelentjük: két újabb magyar döntős a férfiaknál

A pénteki napra már csak egy ringben folytak a küzdelmek, melyet megtisztelt a hazai, és nemzetközi szövetség több képviselője is.

Forrás: Czinege Melinda

Kora délután a férfiak elődöntőit rendezték. A szervezők megadták a módját, volt épített kifutó, zenés, fényes, füstös bevonulással. A fiatalok láthatólag élvezték a showt, a legtöbben széles mosollyal az arcukon vonultak be, volt, aki énekelt is. A gongszó után viszont már nem volt pardon, csak a jól meghúzott ütések, puffanások hangját lehetett hallani, no meg a csapattársak üdvrivalgását egy-egy jól sikerült kombináció után. Nem is csoda, hiszen már a szombati finálékért zajlott a küzdelem.

 

A magyarok közül ketten, Bundovics István és Hegyi Barnabás már a kezdés előtt döntőbe jutott, mert ellenfeleik betegség miatt visszaléptek a viadaltól Fájdalom, ezzel véget is ért a férfiak diadalmenete, ugyanis a többi hazai öklöző számára túl sok az ellenfele. A 63.5kg-os Danyi Dániel a walesi színekben induló Romeo Costával találkozott. Rögtön egymásnak esett a két fél egy igazán mozgalmas mérkőzést összehozva, melyen végül megosztott pontozással Costát hozták ki győztesnek. A 86 kg-os Tallósi Péternek is egy brazil, Keno Machado jutott: a szoros első menet után egyre parázsabb lett a hangulat, a magyartól le is vontak egy pontot egy szabálytalanság után. De nem ezen múlt, Tallósi láthatólag egyre nehezebben viselte, hogy a brazil jobb nála, így csúnya összecsapás lett a vége dél-amerikai győzelemmel. A változatosság kedvéért Felföldi Lászlónak is brazil rivális jutott, és hiába a biztatás meg a kívülről jövő jó tanácsok, látszott, hogy ellenfele magasabb szintet képvisel amit érvényre is juttatott.

 

A történtek fényében Bertók Róbert szövetségi kapitány nem volt könnyű helyzetben, amikor értékelnie kellett az elődöntőket a Naplónak. – Kettő mérkőzésünk sajnos elmaradt, de ami a jó hír, hogy így Bundovics István és Hegyi Barnabás is döntőt vív szombaton. Danyi Danival elégedett vagyok, nagyot jó meccset hoztak össze a walesivel. Azt látom rajta, hogy mentálisan sokat fejlődött, kezd beleérni a felnőtt mezőnybe. Tallósi Peti világbajnoki, Felföldi Laci olimpiai helyezettel mérkőzött. Nem mellettük szólt a papírforma, mindkét esetben megérdemelten nyertek a brazil ellenfeleik. Tallósinál sajnálom, hogy a meccs végén már sok ökölvívást nem láttunk, mert az indulatok vették át a főszerepet. Felföldi még érésben lévő ökölvívó, a jövő reménysége.

 

Később, az este folyamán a nők fináléit rendezték meg, a magyarok közülük Pálfi Viktória betegség miatt visszalépett, Varga Beátánál és Hoffman Rékánál jobbnak bizonyult ellenfele, míg a sokszoros bajnok Nagy Tímea – önhibáján kívül – ezúttal úgy nyert Bocskait, hogy nem kellett ringbe lépnie.

Forrás: Kiss Annamarie

A szombati zárónapon a férfiak döntőit rendezik 14 órától. Jó hír az érdeklődőknek, hogy a viadal érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.

 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában