Kosárlabda

2022.01.15. 20:57

Soproni rémálom: nagyon kikapott a DEAC

A hűség városának csapata a játék minden elemében sokkal jobb volt a debrecenieknél.

Jorgosz Vovorasz, a DEAC vezetőedzője

Forrás: Napló-archív

A zsinórban nyolc győzelemnél tartó Sopron KC fogadta a DEAC-Tungsram együttesét a férfi kosárlabda NB I. A csoport 18. fordulójában. Az előbbi statisztikából is kiderült, hogy nagyon nehéz feladat állt Polyák Lászlóék előtt. Hosszú idő óta gyakorlatilag teljes kerettel edzett és érkezett a mérkőzésre a debreceni együttes.

 

Valerio-Bodon Vincent triplájával kezdődött a találkozó, ám aztán a hazaiak vették kezükbe az irányítást. Jorgosz Vovorasz időt is kért, de nem igazán segítettek a mesteri szavak, mert továbbra is sokat hibázott a hajdúsági alakulat. Kintről és középtávolról szinte szétdobta a Sopron Drenovacékat, ennek következményeképpen folyamatosan nyílt az olló.

 

A második negyed sem nézett ki jobban sajnos, a 13. percben már 33–17 volt a dunántúliak előnye. Vovorasz újra időt kért, és meglehetős hevülettel magyarázott tanítványainak. Kezdett magához térni a Debrecen, úgy-ahogy stabilizálódott a védekezés. De ezt csak sok személyi hiba árán sikerült megvalósítani, ami arra volt elég, hogy átmenetileg csökkentsék hátrányukat Tóth Ádámék, félidőben így is 53–40-re vezettek a hazaiak.

 

A második félidő sem indult jól, semmit nem változott a játék képe, szinte letolta a DEAC-ot a pályáról a Sopron, 65–41-nél újra magához hívta legényeit a vendégek görög edzője. Vovorasz folyamatosan rotálta csapatát, kereste az aránylag ütőképes ötösét, de sehogy sem lelt rá. Míg a hazaiak eksztázisban kosaraztak, a hajdúságiak egyre szétesőbben és kedvetlenebbül kosárlabdáztak. Folyamatosan nyílt az olló, és arra sem mutatkozott igazán esély, hogy ebből tisztességes vereség legyen a végére. A dunántúliak 11. sikeres triplájával már 82–51 volt az állás, végül 89–55-nél fordultak a záró negyedre a csapatok.

 

A találkozó eldőlt, az utolsó játékrész tétje az volt, hogy harminc alatt megússza-e a DEAC a szombati rémálmot. Az utolsó percekre kiengedtek a vendéglátók, így végül 100–75-re nyert a Sopron, jogosan szólt a vastaps a helyi közönségtől. 

 

MSZ

 

A tények

 

Férfi kosárlabda NB I. A csoport, 18. forduló

 

Sopron KC-DEAC-TUNGSRAM 100-75 (29-15, 24-25, 36-15, 11-20)

 

Sopron. Vezették: Praksch Péter Árpád, Török Róbert, Balog György Attila (Páli dr. Kálmán)

 

Sopron: MCGILL 28/12, MYERS 19/9, Sitku -, Q. FORD 17/9, Montgomery 11. Csere: Werner -, Borisov -, Takács 3/3, Fazekas 5/4, Halász 7/3.  Edző: Kosztasz Flevarakisz

 

DEAC-TUNGSRAM: Hagins 9/9, Thames 13/9, Valerio 5/3, Drenovac 17, Aska 11. Csere: Polyák 4/3, Tóth Á. 12, Kerpel-Fronius G. -, Dzseletovics 4, Balázsi -. Edző: Jorgosz Vovorasz


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában