Férfi kézilabda Eb

2022.01.15. 10:09

Magyar válogatott: most jön a neheze, többet nem lehet botlani

Köstner Vilmos szerint a játékosok nem tudták levetkőzni a kezdeti bizonytalanságot.

Forrás: Nemzeti Sport / Szabó Miklós

A magyar férfi kézilabdacsapat vereséggel kezdte szereplését a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a hollandok ellen csütörtök este. A világoskék mezes együttes kihasználva a mieink bizonytalanságát, a félidei előnyét megőrizve, 31–28-ra verte Gulyás István tanítványait. 

 

A Hajdú-bihari Napló állandó szakértője, Köstner Vilmos értékelte az összecsapást.

Ez volt az a mérkőzés, amit senki nem így várt. Ha megírnánk egy tankönyvben, hogy egy világesemény nyitányán mit nem lehet elkövetni egy győzni vágyó csapatnak, akkor ebből a meccsből mindent bele lehetne írni.

– Nagy elvárások előzték meg a találkozót, amelyet csak fokozott az új csarnok, a hangulat és a bizonyítási vágy. A kezdeti bizonytalanságot nem tudták levetkőzni a játékosok. Lassan, kiszámíthatóan és csak egyéni kezdeményezésekre alapozva játszott a magyar csapat. Hiányzott az a taktikai rend, amelyben eddig játszott a gárda, ez elsősorban az emberelőnyökben mutatkozott meg. Továbbá többen mélyen formájuk alatt kézilabdáztak. Összességében Székely Márton, Lékai Máté és Bodó Richárd tudtak megfelelő teljesítményt nyújtani az összecsapáson – fogalmazott a szakember. 

 

Nem feleltek meg az elvárásnak 

 

Köstner Vilmos elmondta, a hollandok végig vezetve, néhány nemzetközi szintű játékosuk tudását kihasználva, megérdemelt győzelmet arattak. Ezzel a vereséggel a magyar válogatott veszélybe sodorta további szereplését, hiszen a következő ellenfelek mind nagyobb játékerőt képviselnek majd. – Többet már nem lehet hibázni a következőkben. Ez a kudarc nem tragédia, ilyen eseményen előfordulhatnak gyenge teljesítmények, de csalódást keltő játékot nyújtott a csapat. A magyar kézilabdában gyakran előfordul, hogy egy alakulat nem tud megfelelni a nagy célnak, mert túlizgulja, míg más stabil gárdáknál az ilyen elvárás pozitív irányba billenti a szereplést. A hollandokkal ellentétben a mieink részéről hiba volt, hogy az új csarnokban még nem is edzett a válogatott, itt sokat számított volna a hozzászokás. Sem a játékosok, sem a szakmai stáb nem tudott megfelelni azoknak az elvárásoknak, amelyek a győzelem irányába hajtották volna a mieinket – nyilatkozta a Loki korábbi edzője. 

 

A szakember előretekintve elárulta, hogyan látja a magyar csapat esélyeit a továbbiakban. – Madách Imrét idézve, „ember: küzdj és bízva bízzál!” Van lehetőség javítani, de ehhez sokkal jobban kell játszani. Ismerjük a portugál csapatot. A Bajnokok Ligája-résztvevő Portóra épülő válogatott jó játékerőt képviselő, sokat fejlődött gárda. A következő találkozó nehezebb lesz, mint a csütörtöki, ami nem jelenti azt, hogy a tavalyi világeseményen mutatott formával ne tudnának nyerni a srácok. Megjósolhatatlan, hogy mennyire fogja őket bénítani az a tény, hogy többet nem lehet botlani – zárta gondolatait Köstner Vilmos. 

A magyar férfi kézilabdacsapat vasárnap játssza következő találkozóját az Európa-bajnokság B csoportjában. Az ellenfél a portugál válogatott lesz az MVM Dome-ban 18 órától. Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. 

Arany Balázs 

 

A férfi kézilabda-Eb hétvégi programja

 

Szombat

 

  • 18.00: Észak-Macedónia–Montenegró
  • 18.00: Franciaország–Ukrajna
  • 18.00: Csehország–B.-Hercegovina
  • 18.00: Szlovákia–Litvánia
  • 20.30: Szlovénia–Dánia
  • 20.30: Horvátország–Szerbia
  • 20.30: Spanyolország–Svédország
  • 20.30: Norvégia–Oroszország

 

Vasárnap 

 

  • 18.00: Portugália–MAGYARORSZÁG
  • 18.00: Németország–Ausztria
  • 20.30: Izland–Hollandia
  • 20.30: Fehéroroszország–Lengyelország

 

Élő: M4., M4+, m4sport.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában