Kosárlabda

2022.01.15. 12:24

DEAC: a görög szakemberek párharca következik

A jelenleg legjobb formában lévő csapat lesz az egyetemisták ellenfele szombaton.

Ivan Askaékra kiélezett mérkőzés vár Sopronban

Forrás: Napló-archív

Újabb rendkívül nehéz feladat elé néz a DEAC-Tungsram csapata, szombat este a zsinórban nyolc győzelemnél tartó Sopron KC otthonában lépnek pályára a bajnokság 18. fordulójában. A debrecenieket öt egymást követő siker után az előző fordulóban a Szolnok megszakította a sikerszériájukban. Most az egyetemistákon a sor, hogy megpróbáljanak véget vetni egy impozáns sorozatnak. 

 

A kék-fehérek Braniszlav Dzunics vezetésével vágtak neki a 2021–22-es idénynek, azonban kilenc kör után mindössze a tizenkettedik helyen szerénykedtek, így a klub novemberben az edzőváltás mellett döntött. A csere valósággal csodát tett az SKC-val, ugyanis az „Ördögök” a visszatérő Kosztasz Flevarakisz irányítása alatt még nem veszítettek mérkőzést. Teyvon Myersék jelenleg nyolcból nyolcnál tartanak, legutóbb a címvédő Falcót verték saját közönségük előtt, tizenhárom pontos hátrányból fordítva. Az elképesztő teljesítmény egészen a tabella negyedik helyéig repítette a soproniakat, akik a listavezető ellen aratott diadaluknak köszönhetően éppen a DEAC-ot előzték meg. 

 

Az őszi meccs nem mérvadó 

 

Az őszi odavágón 79–72-es debreceni győzelem született, de ebből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen azóta mindkét oldalon számottevő változások következtek be, a körülmények pedig mostanra teljesen mások, mint az akkoriak. Óriási stratégiai párharcra van kilátás a Vovorasz–Flevara­kisz páros között, nagy kérdés, hogy melyik kiváló görög szakember tud majd meglepetést okozni a másiknak. 

 

Ami a kereteket illeti, a hajdúságiak Kovács Ákost továbbra is kénytelenek lesznek nélkülözni, míg legfrissebb információink szerint a Sopron a legerősebb összeállításában készülhet az összecsapásra. Soraiban többek között a korábbi cívisvárosi közönségkedvenccel, Milos Boriszovval, akit a hosszú kihagyás sem zökkentett ki: a mon­tenegrói bedobó Pakson már meccsnyerő triplával jelentkezett. 

A Sopron–DEAC bajnoki találkozót szombaton este 19 órától rendezik, amelyet a Mindigo Sport élőben közvetít. 

HBN 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában