fotókkal

2021.12.04. 19:30

Újabb fájó DVSC-vereség: Zalaegerszegen maradtak a pontok

A Loki önmagához képest a második félidőben valamivel jobban játszott, de ez sem volt elég még a döntetlenhez sem.

20211204 Zalaegerszeg Labdarúgó nb1 ZTEFC(kék)-DVSC(fehér) Katona Tibor KT Zalai Hírlap ZH

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A Zalaegerszeg vendége volt a DVSC a labdarúgó NB I. 15. fordulójában. Joan Carrillo, a vendégek vezetőedzője az előző héten a Pakssal döntetlent játszó együttes tagjainak szavazott bizalmat, mindössze a jobbhátvéd posztján változtatott, ugyanis Bévárdi Zsombor összeszedte az ötödik sárga lapját az atomvárosiak ellen, őt a 18 esztendős Baranyai Nimród helyettesítette.

Az is változás volt az előző bajnoki óta, hogy ezúttal a Dzsudzsák Balázs játszott a bal oldalon, míg Bódi Ádám a jobb szélen.

Nem kezdődött túl nagy iramban a találkozó, mindkét gárda kereste a fogást a másikon. Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, de Zimonyi mellé lőtt a tizenhatoson belül. A 9. percben egy ígéretes hajdúsági akció futott a bal szélen, de Dzsudzsák beadása pontatlan volt. Csendben csordogált a találkozó, a ZTE próbált irányítani, a Loki pedig leginkább kontrákra rendezkedett be.

A 18. percben nagyon közel állt a vezetéshez a Debrecen: Németh játszott Ugrai Rolandhoz, akinek lövését Demjén nagy bravúrral védte. Több szép szerelés után Baranyai egy óriási mentéssel is segítette csapatát, a kapu torkából vágta ki Tajti gólba tartó labdáját.

Góllá érett a zalai fölény: egy szabadrúgást nem a legjobb helyre ütött ki Gróf Dávid a 26. minutumban, Zimonyi visszafejelte a labdát, Koszta pedig középről a kapuba bólintott. 1–0.

Tovább nyomtak a hazaiak, a Loki képtelen volt átvenni a játék irányítását, játékosainak erejéből a legtöbbször látszólag céltalanul előrerúgott labdákra futotta.

Aztán gyors egymásutánban három szögletet is elvégezhetett a DVSC, de sok veszély ezekben a pontrúgásokban sem rejlett. A játékrész hosszabbításában Bódi lőhetett volna gólt, de ballábas lövését a zalai kapus magához ölelte.

Szünetben mindkét edző cserélt, a fehér mezes vendégeknél Ugrai mehetett már félidőben zuhanyozni, helyén Sós Bence folytatta a Lokomotívban.

Egy sokkal agresszívabb DVSC jött ki a második 45 percre, a vendégek letámadták a hazaiakat, amelynek több labdaszerzés és lehetőség lett az eredménye.

Az 53. percben Németh meghúzódott, az öltözőbe bicegő válogatott támadót Tischler Patrik váltotta. A félidő harmadáig tartott a lendület, utána ismét görcsössé vált a debreceniek játéka. Egy hatalmas zalaegerszegi védelmi hiba után Dzsudzsák lőhetett volna gólt, de Demjén védett. Aztán a következő párbajukat már a cívisvárosi kapitány nyerte, a 66. percben 24 méterről óriási szabadrúgásgólt ragasztott a zalai kapu bal felső sarkába! 1–1.

Négy percig tartott a vendégöröm: a nem sokkal azelőtt csereként beállt Meschack fejelt a hosszúba. 2–1.

A cserecsatár másodszor is majdnem a mennybe ment, de lövésénél Gróf résen volt. A hajrában még kettőt cserélt a vendégstáb, volt is lehetősége a Debrecennek az egyenlítésre, de Demjén előbb Sylvain Deslandes, majd Pávkovics Bence próbálkozását is hárította bravúrral,

így maradt a 2–1-es zalai győzelem.

MSZ

A tények

OTP Bank Liga, 15. forduló

ZTE FC–Debreceni VSC 2–1 (1–0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1200 néző. V.: Csonka Bence (Szalai Dániel, Horváth Zoltán).

ZTE: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bédi – Sankovic, Halilovic (Spoljaric, 46.) – Koszta, Tajti (Bakary, 78.), Skribek (Németh D., 87.) – Zimonyi (Meschack, 68.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

DVSC: Gróf – Baranyai, Pávkovics, Deslandes, Ferenczi (Korhut, 85.) – Bódi (Soltész, 78.), Baráth, Varga J. (Babunski, 85.), Dzsudzsák – Ugrai (Sós, 46.), Németh K. (Tischler, 56.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gól: 1–0 Koszta (26.), 1–1 Dzsudzsák (66.), 2–1 Meschack (70.).

Mesterszemmel

Ferenczi István: – A játékosok mindent megtettek a győzelemért. Megérdemelten nyertünk, nagyon kellett ez a három pont. Egy nagyon jó erőkből álló Debrecent győztünk le.

Joan Carrillo: – Jól kezdtük a meccset, de aztán a ZTE átvette az irányítást, ám egy nagy lehetőségünk nekünk is volt. A második játékrészben intenzívebbé váltunk, kiegyenlítettünk, de egy hiba után ismét a hazaiaknál volt az előny. Látom, ahogy a csapat napról napra fejlődik, remélem, a hátralévő két fordulóban eredményesebbek leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában