Kézilabda

2021.12.13. 19:04

Köstner Vilmos elmondta, szerinte ki volt a magyar válogatott két legjobbja a vébén

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Befejezte szereplését a magyar női kézilabda-válogatott a kézilabda-világbajnokságon. Golovin Vlagyimir együttese négy győzelemmel és két vereséggel zárta a spanyolországi tornát: kikapott a német válogatottól a csoportkörben, illetve Dániától a középdöntőben. Sajnos ez a két mérkőzés szertefoszlatta Vámos Petráék továbbjutási esélyeit, így nem sikerült teljesíteni az eredeti célkitűzést, a legjobb nyolc közé jutást.


A vb előtt arról beszéltünk, hogy nem lesz egyszerű teljesíteni a célkitűzést, de mivel az águnk nem volt rossz, nem is lett volna lehetetlen 

– mondta Köstner Vilmos, a Hajdú-bihari Napló szakértője. – Ehhez legalább az egyik nagynevű ellenfelünket le kellett volna győznünk, sajnos ez nem sikerült. Két győzelemmel kezdtünk a szlovákok és a csehek ellen, majd következett a németek elleni összecsapás, ahol jól játszott a válogatott, viszont az egyéni hibák miatt nem nyújtott olyan csapatszintű teljesítményt, ami azt a kis plusz eredményezte volna, hogy megnyerje a találkozót. Aztán abból a vereségből még sem fizikailag, sem lelkileg nem kilábalva nagy pofont kaptunk a dánoktól, ami után végleg elszálltak a továbbjutási remények. Az utolsó két találkozón azonban ismét az elvárhatóan szerepelt a csapat, hiszen biztosan vertük meg Kongót és Dél-Koreát. Összességében ugyanakkor el kell ismerni, mindent figyelembe véve a válogatottnak jelenleg nincs helye a legjobb nyolc között – szögezte le.


A szakember szerint az ázsiaiak elleni mérkőzés is kijelölte azt az utat, amelyet a magyar kézilabdának követni kell: a testméretekből adódó különbségeket nagyobb fizikai erővel és állóképességgel kell pótolni. A magyar csapat ereje a csapategységben rejlik, ezt kell majd megtölteni olyan tartalommal, amellyel elérhető a felzárkózás a nemzetközi élvonalhoz. 

Egyénileg a legjobb teljesítményt talán Márton Gréta és Vámos Petra nyújtotta.

Bordás Réka egyértelműen első számú beállóvá küzdötte fel magát, fizikai adottságai, testmagassága révén mindenképpen nemzetközi paraméterekkel rendelkezik. Biztató Planéta Szimonetta játéka is, hisz hosszú szünetet követően újra beépült a válogatottba. Tóvizi Petra a kezdeti mellőzöttség után lehetőséget kapott, és meg is hálálta a bizalmat – elemezte Köstner Vilmos.

 

Kedden negyeddöntők


A világbajnokság kedden a negyeddöntőkkel folytatódik, 17.30-tól Dánia–Brazília, míg 20.30-tól Spanyolország–Németország mérkőzéseket rendeznek. Az M4 Sport mindkét összecsapást műsorra tűzi. 

 

MSZ

Középdöntő, a III. csoport végeredménye
1. Dánia 5 5 – – 159–90 +69 10  
2. Németország 5 4 – 1 138–123 +15 8  
3. MAGYARORSZÁG 5 3 – 2 140–134 +6 6  
4. Dél-Korea 5 2 – 3 148–156 –8 4  
5. Csehország 5 1 – 4 114–145 –31 2  
6. Kongói Köztársaság 5 – – 5 102–153 –51 0

 

A magyar válogatott vb-mérkőzései


Csoportkör
Magyarország–Szlovákia 35–29
Magyarország–Csehország 32–29
Németország–Magyarország 25–24
 

Középdöntő
Magyarország–Dánia 19–30
Magyarország–Kongó 30–22
Magyarország–Dél-Korea  35–28

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában