fotókkal

2021.12.03. 20:42

Kiütötték a Titánokat a DEAC legényei

Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy debreceni győzelem születik péntek este.

Fotó: Molnár Péter

A Fehérvári Titánokat fogadta a Debreceni Egyetem férfi jégkorong együttese az Erste Liga pénteki játéknapján. Az előzetes esélyeknek megfelelően szemernyi esélye sem volt a fiatal fehérvári együttesnek a hajdúságiakkal szemben, az egyetemi vizsgájára készülő Hetényi Zoltánt helyettesítő Antek Tamásnak szinte semmi dolga nem volt az egész mérkőzésen. A végig alárendelt szerepet játszó vendégek két percig sem bírták kihúzni gól nélkül, Rastislav Spirko passzolt gyönyörűen háromember között Sági Martinhoz, aki magabiztosan lőtt a kapuba. 1–0.

Egy emberelőnyből Jordan Klimek növelte az előnyt, kegyetlenül kilőve a felsőt, majd Hugo Turcotte szenzációs passzával lépett ki egyedül Jan Dalecky, s máris hárommal ment a DEAC. De nem volt még vége: 14 másodperccel az első szünet előtt Spirko két assziszt után maga is szerzett egy gólt, ravaszul lőtt a hosszúba, így 4–0-s hajdúsági előnynél vonultak pihenőre a csapatok.

A középső harmadra kapust cseréltek a vendégek, a folytatásban Konsztantyin Belomojev állt a ketrec előtt. A fiatal orosz alig négy perc után máris kapitulált, Almási Márk avatta fel, majd kisvártatva Spirko is megtréfálta, melynek következtében 6–0-s hazai előnynél kezdődött a záró játékrész.

Vedran Bogesic szezonbeli első találatával növelte tovább az előnyt a Debrecen. Látszott, hogy élvezik a játékot a cívisvárosi jégkorongozók, szebbnél szebb megoldásokkal rukkoltak elő magukat és a közönséget is szórakoztatva. Végül 7–0 lett a vége, ilyen arányban is megérdemelten győzött a DEAC.

Folytatás hétfőn 18 órától, ugyancsak hazai pályán, a Gyergyói Hoki Klub ellen.

MSZ

A tények

Erste Liga, alapszakasz

DEAC–TITÁNOK 7–0 (4–0, 2–0, 1–0)

Debreceni Jégcsarnok, 324 néző. Vezették: Soós Dániel, Berger Ákos

Gólszerzők: Sági (2.), Klimek (12.), Dalecky (14.), Spirko (20., 35.), Almási (25.), Bogesic (43.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában