Labdarúgás

2021.12.03. 12:12

Hosszú út előtt áll a Loki

A Debreceni VSC kifejezetten kellemetlen találkozóra számíthat a Zalaegerszegi TE ellen a hétvégén.

DVSC- Bp. Honvéd FC NBI.

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A Hajdú-bihari Napló az OTP Bank Liga idei szezonjára azzal az ötlettel állt elő, hogy megkeres két, a ­DVSC-hez kötődő sportbarátot, hogy kövessék végig az egész 2021–2022-es idényt lapunkkal együtt. Nagy örömünkre Bernáth Csaba, a Loki legendás focistája és Szebeni István, a TV2 nyíltan futball- és sportrajongó műsorvezetője is igent mondott felkérésünkre. A fiúk feladata, hogy minden forduló előtt elmondják várakozásaikat és megtippeljék a mérkőzések pontos végeredményét. A telitalálatért 3, a kimenetel és a gólarány eltalálásáért 2, a kimenetel eltalálásáért pedig 1 pont jár.

Kellett a szerencse is

A Debreceni VSC a múlt heti Paks elleni 1–1-es döntetlenjét követően most szombaton Zalaegerszegre látogat. A Waltner Róbert vezette gárda a cívisvárosban már bebizonyította, hogy mennyire kellemetlen ellenfél, a Loki akkor 2–1-es vereséget szenvedett a dunántúli együttestől, amiért most revansot venne. – Fontos lett volna győzni a Paks ellen, de az elmúlt hetekhez képest azért némi szervezettséget már lehetett látni az együttesen. Azonban az első 30 percben kaphattunk volna több gólt is, úgyhogy kellettek Gróf bravúrjai és a szerencse is – mondta Bernáth Csaba, aki hozzátette, hogy az ilyen mérkőzéseket a Lokinak meg kellene nyerni ahhoz, hogy elérje a céljait.

– A hétvégén sokat kell majd utazni, hideg lesz, de a profi sportolóknak alkalmazkodniuk kell akár az extrém körülményekhez is. Továbbra is azt tudom mondani, mint eddig, a legfontosabb ezúttal is az lesz, hogy a DVSC mennyire tud küzdeni – mondta a Loki többszörös bajnok és kupagyőztes egykori futballistája, majd kitért a hétvége rangadójára, a Ferencváros–Puskás Akadémia találkozóra is. – Jelenleg nem látom a Puskást annyira acélosnak, mint az előző idényben. Azt gondolom, hogy az FTC bajnoki címét ezúttal sem fenyegeti semmi, a zöld-fehérek toronymagas esélyesei az idei kiírásnak is. Persze jó lenne, ha a Fradi nem szakadna el már nagyon korán a mezőnytől, csak azért, hogy ne váljanak érdektelenné a találkozói a jövőben. Ettől függetlenül a Puskás Akadémia ellen szerintem a Ferencváros behúzza majd a meccset – osztotta meg gondolatait Bernáth Csaba.

Támadószellemiség

Szebeni István bevallotta, hogy tart a ZTE elleni összecsapástól. – Bízom benne, hogy a hosszú út nem vesz majd ki sokat a fiúkból. Erről beszéltem korábban is, de itt már tényleg minden pontnak tétje van, ezért a biztonság nagyon fontos. Persze örülnék, ha támadólag lépnénk pályára, mert a bátortalan játéknak hosszú távon nincs túl sok foganatja szerintem – fejtette ki véleményét a televíziós szakember.

A hétvégén lesz még egy – annak idején szebb napokat látott – fővárosi derbi is, az MTK–Újpest összecsapás, amely alkalmával a sereghajtó fogadja a Hungária körúton a kiesés elől menekülő lilákat. Szebeni István úgy véli, hogy folytatódik majd az MTK rossz sorozata, főleg, hogy az Újpest feljövőben van, ezért szerinte a vendégek hagyják el majd győztesen a pályát.

Bakos Attila

Bernáth Csaba: 58 pont

Szebeni István: 59 pont

A labdarúgó NB I. 14. fordulójának eredményei

Kisvárda–MTK Budapest 5–0

Mol Fehérvár FC–Gyirmót 3–2

Budapest Honvéd–Újpest FC 1–2

Debreceni VSC–Paksi FC 1–1

Puskás Akadémia–ZTE FC 1–1

Mezőkövesd–Ferencváros 0–3

A 15. forduló tippjei

Bernáth Csaba

Paksi FC–Honvéd 2–1

Gyirmót–Mezőkövesd 1–0

Ferencváros–Puskás 2–0

ZTE–Debreceni VSC 2–2

Kisvárda–Fehérvár 0–0

MTK–Újpest 1–3

Szebeni István

Paksi FC–Honvéd 2–2

Gyirmót–Mezőkövesd 2–1

Ferencváros–Puskás 1–0

ZTE–Debreceni VSC 1–1

Kisvárda–Fehérvár 2–0

MTK–Újpest 1–2

A 14. forduló pontszámai

Bernáth Csaba

Kisvárda–MTK 3–0 1

Fehérvár–Gyirmót 2–0 1

Honvéd–Újpest 1–2 3

DVSC–Paks 3–2 0

Puskás–ZTE 3–1 0

Mezőkövesd–FTC 1–1 0

Szebeni István

Kisvárda–MTK 3–0 1

Fehérvár–Gyirmót 2–0 1

Honvéd–Újpest 1–1 0

DVSC–Paks 2–2 2

Puskás–ZTE 2–0 0

Mezőkövesd–FTC 1–2 1

Borítókép: Sylvain Deslandes-ékra nagy küzdelem vár Zalaegerszegen szombaton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában