Kosárlabda

2021.12.27. 07:26

DEAC: keleti rangadó következik

Polyák Lászlót szép emlékek kötik Nyíregyházához, de nyerni megy a DEAC-cal.

Polyák László (fehérben) egykori csapattársaival és edzőivel néz majd szembe | Fotó: Napló-archív

A kosárlabdázók Tippmix Férfi NB I. A csoportjában lezajlott az alapszakasz első kör, ami azt jelenti, hogy minden csapat játszott már mindegyikkel egyszer a bajnokság során. A DEAC-Tungsram együttese 13 fordulót követően negyedik helyen, a kifejezetten sűrű középmezőny elején van. 

A Hajdú-bihari Napló Polyák Lászlót, a Debreceni Egyetem gárdájának a csapatkapitányát kérte meg, hogy értékelje az eddigi idényt, és beszéljen a rájuk váró Nyíregyháza elleni mérkőzés kapcsán. – Ez egy jó eredménynek tekinthető, hiszen elsődlegesen a felsőházi szereplés kiharcolása a célunk, onnan pedig a dobogóra szeretnénk felkerülni. Ettől függetlenül néhány találkozó miatt felemás érzéseim vannak, mert a Körmend vagy a Szeged elleni rangadót is mi engedtük ki a kezünk közül. Ha ezek meglettek volna, akkor közelebb lehetnénk az éllovasokhoz, azonban, ha számításba vesszük, hogy sérülések és betegségek nehezítették a dolgunkat több alkalommal is, akkor összességében elégedettek lehetünk – fejtette ki véleményét. 

Az említett hátráltató tényezők miatt több, kifejezetten fiatal játékosra is az eddiginél nagyobb szerep hárult a találkozókon. Polyák László azonban nem aggódott miattuk. – Az edzéseken már évek óta velünk dolgoznak, úgyhogy mindegyikőjük tudja, hogy mi a dolga. Szerencsére nem is ijedtek meg a fiúk a feladattól, láthattuk, hogy sokat hozzátettek a meccseinkhez az elmúlt időszakban. A vezetőedző pedig úgyis gondoskodik róla, ha esetleg valamit nem úgy csinálnak, ahogy ő kérte – fogalmazott. 

 

Visszatérés 
 

A csapatkapitány elmondta, hogy remek a hangulat az öltözőben, emellett a nemrégiben Debrecenbe jött Jorgosz Vovorasznak határozott elképzelési vannak, mindenre megvan a forgatókönyve, amely jó irányt ad az együttesnek és a játékosoknak. 

A DEAC hétfőn este 19 órától – a bajnoki nyitányához hasonlóan – a Nyíregyházával csap össze, csak ezúttal nem az Oláh Gábor utcán, hanem a szabolcsi megyeszékhelyen. Az egyetemisták hatos számú játékosára különleges meccs vár, hiszen egykori csapata ellen kell pályára lépnie. – Nyíregyen játszottam le az első profi mérkőzésemet, úgyhogy kettős érzések kavarognak bennem. Elárulhatom, hogy titkon szorítok nekik, hogy maradjanak bent az élvonalban. Ott játszik még több egykori csapattársam, sőt a mostani vezetőedző, Pethő Ákos a junoircsapatnál trénerem volt, amikor bajnokok lettünk. Szép emlékek kötnek ahhoz az együtteshez, de ki kell harcolnunk a győzelmet – szögezte le Polyák László.

Bakos Attila 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában