Utánpótlás

2021.11.16. 16:04

Négy bajnoki címet zsebeltek be a DEAC karatésai

Szigetszentmiklóson mérettették meg magukat a debreceniek.

Fotó: DEAC

Rekordnevezéssel zajlott az idei IJKA Hungary WSF Országos Karatebajnokság Szigetszentmiklóson, ahol 33 egyesület 633 versenyzője mérte össze tudását.

A debreceniek négy elsőséget gyűjtöttek be.

A DEAC hét utánpótlás-versenyzővel vett részt a rangos megmérettetésen. Több kiemelkedő teljesítmény született, melyek közül a legfigyelemreméltóbb a 10 éves Őri Panna Krisztina dupla országos bajnoki címe, mivel mind a kata (formagyakorlat), mind a kumite (küzdőgyakorlat) egyéni versenyszámban a dobogó legfelsőbb fokára állhatott. Az első helyen végzett még a 8 éves Marsi Erik (kata) és a 8 éves Balogh Levente (szivacs kumite); mindkét sportoló magabiztos fölénnyel teljesített csoportjában az élen.

(Fotó: DEAC)

A 7 éves Páll Balázs élete első versenyén nagyon érezte a tatamit, és bronzérmet nyert. Edzője, Őri Krisztián szerint a küzdelem lesz az ő fő profilja a gyorsasága miatt. A 10 éves Marsi Máté az ezüst szivacs kumitemeccsén alkotott maradandót azzal, hogy ellenfelét 8-0 verte meg, ezzel bebizonyítva, hogy a kitartó edzések meghozzák az eredményt. A 15 éves Páll Dániel katagyakorlatban és kumitében is harmadik lett, annak ellenére, hogy ő a 14-15 éves korosztályban a kezdők közé tartozik, a hatalmas szíve azonban meghozta az eredményt a +70 kilogrammosok között.

A 14-15 éves B – 63 kg-os kumite 14 fős – csoportját az ország legjobb klubjaitól érkezett versenyzők alkották, így különösen előkelő a 14 éves Őri József Béla ötödik helye. A WKF küzdőrendszerben szinte filmbe illő jeleneteket mutatott be, amikor első ellenfelét 11-1-re verte pontozással. A meccsen több bravúros rúgástechnikát is kivitelezett. „Jozef” az egyéni kata versenyszámában az ezüstérmet hozta el az eddig be nem mutatott ENPI nevű formagyakorlattal, melyre már hónapok óta készíti őt Sensei Kis Zoltán 6. danos mester.

(Fotó: DEAC)

Kata versenyszámban csapatban is elindult a DEAC: a Marsi Erik, Balogh Levente, Marsi Máté alkotta trió az ezüstig jutott élete első csapat-formagyakorlat versenyén.

– A DEAC hosszútávú célkitűzése az ország legjobb klubjaihoz való felzárkózás. A hétvégi, biztató eredmények mutatják, jó úton járunk, hiszen az IJKA OB éremtábláján a 33 egyesületből a 13. helyen végeztünk” – mondta Őri Krisztián edző és csapatvezető a deac.hu-nak. – A siker érdekében utánpótlás karateszakosztályunk szakmai stábja új taggal bővül Őriné Iván Krisztina személyében, aki a német egészségprogramok szakértője, és táplálék-kiegészítési tanácsadó lesz a csapatnál – fogalmazott.

A DEAC eredményei:

Egyéni versenyszámok:

Őri Panna Krisztina: kata 1., kumite 1.

Őri József Béla: kata 2., kumite 5.

Páll Dániel: kata 3, kumite 3.

Páll Balázs (7): kata 3., kumite 3.

Marsi Erik (8): kata 1., kumite 2.

Balogh Levente (8): kata 1., kata 3.

Marsi Máté (10): kata 3., kumite 2.

Csapat kata:

Marsi Erik – Balogh Levente – Marsi Máté: 2.

DEAC Karate UP szakmai stáb:

Sensei Őri Krisztián 3. dan, vezetőedző, utánpótlás-szakosztályvezető

Senpai Jámbor István 1. dan, karateedző

Senpai Jámborné Molnár Éva 1. dan, karateedző

Mátyus Panna erőnléti edző

Őriné Iván Krisztina táplálék-kiegészítési tanácsadó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában