bejelentés

2021.11.10. 13:45

György József lett a DEAC jégkorongcsapatának új edzője

Az új szakvezetőnek elődjéhez képest teljesen más elképzelései van a játékról.

György József | Fotó: Molnár Péter

Mint ahogy arról már hírt adtunk, David Musial vezetőedző és a Debreceni Egyetem férfi jégkorongcsapatának útjai közös megegyezéssel elváltak. Nem sokáig maradt azonban üresen a kispad, ugyanis a klub szerdán már ki is nevezte az utódot:

mostantól György József, a Debreceni Hoki Klub U21-es együttesének eddigi edzője felel majd a szakmai munkáért.

György József | Fotó: Molnár Péter

Az új tréner bemutatására szervezett sajtótájékoztatón Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője elmondta, a csapat teljesítménye a szezon kezdete óta rosszul alakult.

– Erre vannak magyarázható okok, például Hetényi Zoltán sérülése, de egyéb gondok is voltak, amiből nem igazán sikerült kimozdulnia a gárdának.

Maga az, hogy elveszítettünk meccseket, nem indokolta volna s váltást, de az eredménytelenség miatt a csapat mentális mélypontra került, rossz viszony alakult ki a szurkolók és a klub között, ez pedig ahhoz a helyzethez vezetett, ami ellehetetlenítette a közös munkát.

Arra jutottunk, ebből a rossz állapotból ki kell billenteni az együttest, de mivel szoros a költségvetés, az fel sem merülhetett, hogy játékost igazoljunk. Ehelyett kerestünk más megoldásokat, hívtunk mentális tanácsadót, és egyéb módszerekkel is próbálkoztunk, de végül a vezetőedző-váltásban láttuk a kiút lehetőségét – magyarázta az ügyvezető, aki Fodor András szakosztályvezetőt bízta meg az új tréner kiválasztásával.

Balról: György András, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna és Fodor András a szerdai sajtótájékoztatón | Fotó: Molnár Péter

A szakember nem sokat gondolkozott, György Józsefet javasolta, amit a klubvezetés el is fogadott. Fodor kifejtette: olyan szakembert szerettek volna a felnőttcsapat élére, aki régóta dolgozik Debrecen jégkorongsportjában, és kiemelt figyelmet fordít az utánpótlásra, hiszen az első gárda sikeres gardírozása mellett a tehetségek fokozatos beépítése is a célok között szerepel.

– Aki ismeri a debreceni jégkorongot, annak nem kell bemutatni az új trénert, hiszen 2006 óta van nálunk – hangsúlyozta Fodor András – Fontosnak tartom, hogy helyi szakemberek is megkapják a lehetőséget, hogy felnőtt szinten is kipróbálják magukat az élvonalban.

A debreceni utánpótlás is megérett már arra szintre, hogy elkezdhessük beépíteni a fiatalok közül a legjobbakat. Ez nem azt jelenti, hogy juniorcsapatot akarunk építeni, továbbra is fontos az eredmény, de lehet ezt jól ötvözni

– mutatott rá a szakosztályvezető, aki elmondta, a keretben nem terveznek változást, és Kecskeméti Áron is marad a csapat mellett. Fodor kifejtette, a gárdát továbbra is alkalmasnak tartja arra, hogy egyeneságon bejusson a rájátszásba.

Fotó: Molnár Péter

Az angol, román és német nyelven beszélő 43 esztendős György József szakirányú végzettségeit a bukaresti Sport- és Testnevelési Akadémián szerezte, 2001 júniusában végzett, azóta főállású jégkorongedzőként dolgozik. Munkájával Debrecenben 2006 óta segíti a korosztályos csapatokat, legutóbb a DHK U21-es együttesét vezette.

Köszönöm a bizalmat, remélem, élni, és nem visszaélni fogok vele

– kezdte bemutatkozását az új vezetőedző. – Váratlanul ért a felkérés, a döntésig volt pár álmatlan éjszakám. Az első hetek legfontosabb feladata, hogy megismerjem a felnőtt csapat összes tagját. Csütörtökön fogunk először teljes csapattal edzeni, akkor tudom felvázolni a játékosoknak az elvárásaimat. Az edzésmunka alapján fogom összeállítani a sorokat és a meccskeretet, ugyanis a tréningeken tudjuk megnyerni a mérkőzéseket, mert ott tudjuk elvégezni a szükséges felkészülést. A legfontosabb, hogy tegyük bele a munkát, és a játékosok megértsék, ez az ő érdekük is.

Az én elképzelésem a játékrendszerről nagyon más ahhoz képest, ami eddig volt. Én támadójátékot szeretnék felépíteni, ahol a technikai és fizikai felkészültség rendben van.

Fogunk videózni is, hogy a játékosok minél előbb megértsék az alapvető elvárásokat. Abban bízom, hogy a finomhangolással a rájátszásra megleszünk. Be akarom hozni a csapatba azokat a tehetséges fiatalokat, akik már nincsenek messze a felnőtt szinthez, de az utolsó lépéseket csak az Erste Ligában tudják megtenni. Két-három játékosról beszélünk, akik már edzhettek az együttessel, de a meccseken végül nem kaptak bizalmat. Kérem a közönségünket, jöjjenek ki a meccseinkre, és biztassanak minket, mert nagy szívvel fogunk küzdeni az utolsó pillanatig – ígérte György József.

MSZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában