Jégkorong

2021.11.06. 20:17

Meglepő vereségbe szaladt bele a DEAC

Az utolsó helyezett DAB 4-2-re legyőzte a debreceni egyesületet szombat délután.

Fotó: deac.hu

A Dunaújvárosi Acélbikák csapatához látogatott a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata szombat késő délután az Erste Ligában. A DEAC az előző játéknapon győzni tudott a Győri ETO otthonában 3-1 arányban, így jó szájízzel utazhattak az újabb idegenbeli meccsre. A DAB a tabella utolsó helyét foglalta el a találkozót megelőzően mindössze egy győzelemmel, míg a hajdúsági egyesület a nyolcadik pozícióban várta a kezdő sípszót a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Az összecsapást megelőzően egyértelműen a DEAC számított az esélyesebbnek.

A debreceni csapat a Gőz Balázs, Kloz Vojtech, Hári Norbert, Spirko Rastislav, Turcotte Hugo sorral kezdte a mérkőzést. A kapuban Hetényi Zoltán állt. Tapogatózó kezdést követően a DEAC-nak két percen belül akadt egy lövése, de komolyabb veszélyt nem jelentett a hazai kapura. Az ötödik percben erősödött a dunaújvárosi nyomás. Az első hazai helyzet után még védett Hetényi, a hatodik percben azonban a DAB megszerezte a vezetést Lőczi Árpád távoli lövésének köszönhetően. 1-0. Ezt követően az újvárosiak egy kiállítást is összeszedtek, melyet a DEAC szinte azonnal ki is használt, és Vokla Roland révén egyenlített a kilencedik percben. 1-1. A DAB a tizenkettedik percben egy újabb kétpercest szedett össze, de az egyetemi csapat ezt nem tudta újra gólra váltani. A tizenötödik percben azonban góllá érett a nyomás: Turcotte Hugo szép lövésével már a debreceni alakulat volt előnyben. 1-2. A kezdeti megingást követően a DEAC átvette a játék irányítását és egygólos előnnyel vonultak szünetre a felek.

A szünetet követően sem engedett ki az egyetemi csapat és intenzíven kezdte a második harmadot. A gól azonban nem jött, és hét perc elteltével Klimek Jordan próbálkozása után a kapuvasról pattant le a játékszer, így maradt az egygólos DEAC-vezetés. Az debreceniek azonban elcserélték magukat a 29. percben, így emberelőnybe kerültek a hazaiak, amit Németh Péter révén azonnal kihasználtak. 2-2. A 32. percben a DEAC újabb kiállítást szedett össze: Vojtech akadályozás miatt kapott kétperces büntetést, de az emberhátrányt nagyszerűen védekezte le a fehér mezes hajdúsági gárda. A 37. percben jött a hidegzuhany: Török Viktor találatával megszerezte a vezetést a DAB. 3-2. A második harmad végéig már nem változott az állás és meglepetésre dunaújvárosi előnnyel vonultak szünetre a csapatok.

Az utolsó harmadra nem volt kérdés: mindent egy lapra feltéve támadnia kellett a DEAC-nak. Ennek megfelelően nagy nyomást helyezett a debreceni csapat az Acélbikákra. Gólokban nem mutatkozott meg a fölény, sőt újfent emberhátrányba került a Debrecen: a 45. percben Novotny Dominik kapott kettő percet. Az sem segített a DEAC helyzetén, hogy a hazai kapus parádésan védett, és hiába voltak ziccerei a fehér mezeseknek, mind elakadt a hálóőr kezei közt. Az utolsó tíz percre rákezdett a hazai szurkolótábor az éneklésre, és mintha minden a DEAC ellen szólt volna: másfél perccel a vége előtt betalált a hajdúsági csapat, de jelzett a játékvezető, hogy magasan volt a bot, amiről a pakk utat talált a kapuba, így nem adták meg a találatot a bírók. Az utolsó percben már valószínűleg a cérna is elszakadt: Turcotte-t kiállították és ezek után valós esély már nem volt az egyenlítésre, sőt Szűcs István meglőtte a negyedik DAB-gólt, és így alakult ki a 4-2-es végeredmény.

Összességében kijelentető, hogy megérdemelt, ugyanakkor meglepő a Dunaújváros győzelme. Folytatás szintén a DAB ellen hazai környezetben november 16-án.

Orosz Krisztofer

A tények

Erste Liga – Alapszakasz

Dunaújvárosi Acélbikák – DEAC 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)

Dunaújváros, Dunaújvárosi Jégcsarnok. 175 néző. Vezették: Soós Dániel, Nagy Attila

Gólszerzők: Lőczi Árpád (6.), Németh Péter Mihály (30.), Török Viktor (37.), Szűcs István Gábor (60.), illetve Vokla Roland (9.), Turcotte Hugo (15.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában