Futsal

2021.11.18. 12:07

Egy sima, egy fordított a bosnyák csapat ellen

Első alkalommal 2–1-re kikapott, majd kedden este 5–2-re győzött a magyar együttes.

Budapest 20211116 Magyarország Bosznia Hercegovina futsal válogatott mérkőzés foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport

Fotó: Nemzeti Sport / Tumbász Hédi

Az elmúlt napokban két alkalommal is pályára lépett a magyar futsalválogatott barátságos mérkőzésen Bosznia-Hercegovina nemzeti csapata ellen a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban. A világranglistán tizenegy hely választja el a két együttest a bosnyákok javára, így ők számítottak a párharc esélyesének. Ennek megfelelően a hétfő esti mérkőzésen hiába vezettek a meggypirosban játszó mieink Bíró Attila révén, a vendégek a második játékrészben Ivankovic és Sesar góljaival megnyerték a találkozót – olvasható az MLSZ hivatalos oldalán.

Az ezt követő napon, kedd este rendezték a visszavágót, ahol nagy arányú, 5–2-es magyar siker született. Ezúttal is jól kezdett Turzó József csapata, elsőként Vas Ádám volt eredményes, majd az első meccsen is gólt szerző Bíró Attila növelte az előnyt. A játékrész vége előtt Sesar szépített, de ez kevésnek bizonyult, mert a második játékrészben a mieink akarata érvényesült. Hajmási góljával ismét kettő volt a különbség, de ez mindössze egy percig tartott, mert az MVFC Berettyóújfalu játékosa, Rábl János belőtte a negyediket. Az utolsó percekben még Tatai növelte az előnyt, amelyre Sesar válaszolt, de ez nem veszélyeztette a magyar sikert.

A válogatottban több hajdú-bihari futsalos is pályára lépett: az MVFC Berettyóújfalu csapatából Nagy Imre, Tóth Attila, a második meccsen gólt szerző Rábl János, illetve a DEAC együtteséből Harmati Tamás.

A mérkőzést követően az MLSZ honlapjának nyilatkozott Turzó József, a magyar csapat szövetségi kapitánya. – Sok olyan momentum volt a két találkozón, amiből lehet készülni a vb-selejtezőkre. A bosnyákok taktikailag, fizikálisan és mentálisan is Európa legjobbjai közé tartoznak, nagyon jó játékerőt képviselnek. Már az első mérkőzésen is fel tudtuk venni velük a versenyt az eredménytől függetlenül. A helyzetkihasználásban kell még javulnunk, hiszen nem biztos, hogy minden mérkőzésen ennyi lehetőségünk lesz, mint ma – fogalmazott a szakember.

HBN

Borítókép: Turzó Józsefék (szemben) a második meccsen örülhettek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában