MEGYE I.

2021.10.19. 16:56

Visszatért a sérülésből, és háromszor is megvillant a monostorpályi támadó

Sólyom Máté mesterhármast szerzett a Nyíradony ellen az előző bajnoki fordulóban.

Sólyom Máté | Fotó: Sólyom Máté-archív

A Monostorpályi SE kifejezetten jól kezdte a labdarúgó megye I-es szezont: egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, veretlenül harmadikok a tabellán, és mindössze 4 ponttal előzi meg őket a Balmazújváros.

Sólyom Máté | Fotó: Sólyom Máté-archív

A legutóbbi fordulóban 4–0-ra győztek, és meccs embere egyértelműen a 25 éves Sólyom Máté volt, aki három alkalommal is mattolta a vendégek kapusát. A Hajdú-bihari Naplónak beszélt a támadó a történtekről. – Az első félidőben még nem annyira ment a játék, és volt némi hiányérzetem, de szerencsére kétgólos előnyben vonulhattunk az öltözőbe. A második játékrészre szerencsére teljesen átvettük a mérkőzés irányítását, és megérdemelten győztünk négygólos különbséggel – emlékezett vissza a játékos, akinek nem ez volt pályafutása első háromgólos mérkőzése. Hozzátette, természetesen örül neki, de sokkal fontosabbnak tartja a győzelmet.

Lapunk a szezon előtt kitűzött célokról is kérdezte a hajdúsági sportolót.

Egyértelmű cél volt már a felkészülés alatt is a bajnoki cím. Úgy gondolom, hogy minden adott hozzá, és eddig szerencsére a csapat is megfelelően teljesít. Minden héten ki szeretnénk szolgálni a szép számban megjelenő szurkolóinkat, és véleményem szerint közösen sikerülhet megnyerni a bajnokságot

– folytatta a támadószellemű játékos, aki szerint a tabella megfelelően tükrözi az erőviszonyokat. Sólyom Máté úgy véli, a legnagyobb ellenfelük idén az első helyet illetően a Balmazújváros lesz.

Egy makacs húzódás hátráltatta a szezon elején a monostorpályi csapat kiválóságát, azonban ez egyre inkább a múlté, a támadó szeretné visszanyerni eredeti formáját. – Sajnos egy hosszan elhúzódó sérüléssel bajlódtam a bajnokság elején. Szerencsére felépültem, így már nem probléma a teljes meccsterhelés. Egyéni célokat amellett, hogy segítsem a csapatot és a lehető legtöbb mérkőzést nyerjük, még nem tűztem ki, ezért külön öröm számomra, hogy három gólt tudtam szerezni egy ilyen időszak után – fejezte be gondolatait a Monostorpályiak 95-ös számú játékosa, aki reméli, hogy ezt a formát tudják folytatni a következő fordulóban.

Orosz Krisztofer

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában