fotókkal

2021.10.05. 12:47

Tikkadt Szöcske: mindent vittek az Eötvös és a DEAC röpisei

Befejeződött a Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar megyei strandröplabda-bajnokság, és kiosztásra kerültek a díjak, érmek is.

A felnőtt női kategória abszolút győztese az Eötvös DSE röplabdázója, Korompay Zsuzsanna lett. A felnőtt férfi kategóriát F. Nagy Bence és Imre Tibor párosa nyerte meg az idén, ők mindketten a DEAC játékosai. – Azért a férfi páros aranyérme volt a könnyebb, mert most először indultunk együtt Viviennel a vegyes párosban, Tibivel viszont régóta együtt játszunk – mondta el F. Nagy Bence. A tehetséges röplabdázó arról is beszélt, hogy ég és föld a teremröplabda és a strandröplabda. – Más a taktika a strandon, kevesebben vagyunk, bár kisebb is a pálya, de éppen ezért más izmokat mozgat meg, szóval fizikálisan is másképp esik a teher – mondta a kétszeres aranyérmes. Végül arról beszélt Bence, hogy csapat szempontjából jobb a teremröplabda, viszont a taktikai elemekben inkább a nyári szezon bővelkedik.

Új versenyszám, régi győztes

A vegyes páros győztese az első alkalommal összeálló Fehérvári Vivien Andrea, és F. Nagy Bence kettőse lett. Az idén első ízben behozott U19-es kategóriának a győztese a lányok mezőnyében Fehérvári Vivien Andrea és Pálfi Kitti duója lett.

Fehérvári Vivien | Fotó: Czinege Melinda

– A vegyes páros győzelmet volt nehezebb megszerezni – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak a két aranyat is bezsebelő Fehérvári Vivien. Az Eötvös DSE kiváló sportolója azt is elmondta, azért volt ez a kategória a nehezebb, mert itt fiúk ellen is kellett küzdeniük, akik azért izmosabbak, olykor erősebbet ütnek a labdába. – Mindentől függetlenül mindkét győzelem ugyanolyan fontos volt a számomra – mondta. A fiatal röpis arról beszélt végül, hogy óriási a különbség a teremröplabda és a strandröplabda között, de mindkettőnek érzi a varázsát, szezontól függően szereti mind a két sportágat.

Edzői szemmel

– Nagyot léptünk előre, fejlődtünk, immáron az U19-es korosztály külön tudott ugyanis versenyezni – mondta el Szombathy András főszervező. Az Eötvös DSE edzője arról is beszélt, hogy örül annak, hogy mind az Eötvös játékosainak, mind a DEAC röplabdázóinak fontos volt a nyári szezon is, boldog, hogy többen is megmérettették magukat a küzdelemsorozatban. – Van, aki buliként fogja fel a strandröplabdát, van, aki véresen komolyan, az eredmény viszont mindenkinek fontos. Mindemellett jó felkészülés is ez egyébiránt a téli teremszezonra – mondta el végül az elismert szakember.

Palánki István

A bajnokok

Női páros kategória: Dr. Korompay Zsuzsanna, 34 pont

Leány U19-es kategória: Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti, 39-39 pont

Férfi páros kategória: F. Nagy Bence és Imre Tibor, 38-38 pont

Vegyes páros kategória: Fehérvári Vivien és F. Nagy Bence, 33-33 pont

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában