jégkorong

2021.10.24. 21:09

Nem várt vége lett a DEAC meccsének

A végére csak gólgazdag lett a DEAC–Győr bajnoki, a cívisvárosiak pechére.

Fotó: Molnár Péter

Vannak mélységek, magasságok a Debreceni Egyetem Erste Ligás jégkorong együttesének az életében, és mondhatni elég rapszodikus, hogy mikor melyik rész kerül előtérbe. A pénteki hazai pályás győzelme után vasárnap újabb debreceni megmérettetés várt David Musial legénységére. A DEAC a Vasasból lett Győrt fogadta a Debreceni Jégcsarnokban.

Az első harmadban sokáig a puhatolózásé volt a főszerep, mintha mindkét együttes arra játszott volna, hogy csak gólt ne kapjon, amúgy mindegy, mi történik. A jeget először a győrieknek sikerült feltörniük, mármint ami a gólt illeti. Igaz, ez sem jött túl korán, a 16. percben.

A második játékrészben az óvatoskodás eredménye egy gólváltás volt, a vendégek megduplázták ugyan az egy gólos előnyüket, de szépített a DEAC, méghozzá egy pazar akció végén Spirko találatával. A mérkőzés befejező húsz percét pedig jobb, ha minden debreceni el is felejti hamar, gálázott a Győr, és győzött, a végeredmény: 2–5.

Összességében maradt a rapszodikus teljesítmény napról napra, meccsről meccsre, sőt most már percről percre.

Palánki István

Férfi jégkorong, Erste Liga, EL 130

DEBRECENI EAC–UNI GYŐR ETO HC 2–5 (0–1, 1–1, 1–3)

Debreceni Jégcsarnok, V.: Németh, Salánki – Szabó Dávid, Szabó Dániel

DEAC: Hetényi – Kloz, Vokla – Gőz, Klimek – Bogesics, Sándor – Dalecky, Turcotte, Novotny – Hári, Kulesov, Spirko – Berta, Mazzag, Sági, Almási, Kozma. Vezetőedző: David Musial

Győr: Tóth – Kmec, Vas – Bukor, Kováts – Bugár, Tornyai – Léránt – Dézsi, Schmál, Turbucz – Bödök, Czakó, Nagy – Madácsi, Péterka, Szalma – Majoross, Mesterházy, Szlama. Vezetőedző: Ladányi Balázs

Gól: 0–1 Kmec (16.), 0–2 Szlama (29.), 1–2 Spirko (38.), 1–3 Kmec (45.), 1–4 Majoross (45.), 1–5 Schmál (53.), 2–5 Novotny (59.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában