Bowling

2021.10.04. 08:30

Nagy sikert aratott a Cívis Bowling Team

Hétvégén játszotta utolsó bajnoki mérkőzését az idei NB I.-es bajnokságban a Cívis Egyesület csapata, a Cívis Bowling Team.

Fotó: Tolnai Tibor-archív

A tét nagy volt, ugyanis győzelem esetén a bajnoki cím biztossá válik, minden más eredmény számolgatásra ad okot, és a rivális csapatok kezébe helyezi a Cívis BT sorsát. Ennek megfelelően a meccs nagyon feszült, izgalmas játékot hozott, noha a debreceni gárda végig vezetett, az utolsó pillanatig nem dőlt el a győztes kérdése, erre egészen az utolsó dobásokig kellett várni, ahol sikerült bebiztosítani a bajnoki címet jelentő győzelmet. A végeredmény 14–10 lett a Cívis javára, amivel feljutottak a legfelsőbb osztályba, oda, ahol az ország bowling sportjának elitje is szerepel – olvasható az egyesület közleményében.

A bajnok csapat tagjai: Ábrók Andrea, Harsányi Sándor, Hárnási Ferencné, Hárnási Ferenc (idei szezonban sérülés miatt nem szerepelhet), Kenéz Vince, Szabó Ilona és Tolnai Tibor.

Eddig ez az év nagyon jól sikerült a Cívis Egyesület bowlingosainak, hiszen Országos Egyéni Bajnoki címet szerzett Végh László a férfiaknál, a hölgyeknél bajnoki ezüstérmes lett Ábrók Andrea, utóbbi ennek köszönhetően (egy visszalépés folytán) október végén Krétán képviseli hazánk színeit az Európai Bajnokok Bajnoka elnevezésű versenyen, ami afféle bowling bajnokok ligája, hiszen minden országból a férfi és a női bajnok vesz részt rajta.

Érdekesség hogy 2019-ben, az utolsó befejezett szezonban is egy debreceni csapatnak, a szintén Cívis Egyesület színeiben induló Gold Bulls Debrecennek sikerült bajnoki címet szereznie, és feljutnia a Szuperligába. Ők is pályára léptek a hétvégén, szombaton a Dual Alba BT csapatát győzték le Tiszaújvárosban, majd a bajnokság fő esélyese, a Sziget Flexoline ellen vívták hazai mérkőzésüket, és nagyon szoros csatában ugyan, de vereséget szenvedtek. Mindazonáltal számukra még a dobogó is elérhető lehet, ami magasan felülmúlja az újonc csapattal szembeni elvárásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában